Σέρρες, αντιγήρανση – αντιοξείδωση του δέρματος: Αρθρογραφεί η πτυχιούχος αισθητικός ΑΤΕΙ, Μαρία Μπαδέκα

Γίνεται σάλος με τις θεραπείες αντιγήρανσης και ποιες είναι οι πιο αποδοτικές...

Το κύριο και πρώτο βήμα σε κάθε θεραπεία είναι ή θα πρέπει να είναι η αντιοξείδωση.

Οξείδωση είναι η διαδικασία που επιτελείται όταν ένα σίδερο σκουριάζει ή ένα φρούτο σαπίζει. Αυτό λοιπόν συμβαινει και στο δέρμα μας. Η θεμελιώσης αιτία της γήρανσης είναι το οξειδωτικό στρες. Άρα δεν γερνάμε. Οξειδωνόμαστε.

Αυτό εκφυλίζει το κύτταρο το οποίο σιγά σιγά χάνει την ελαστικότητά του , την υγρασία του και την ικανότητα επιδιόρθωσης με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και μελαχρωματικών βλαβών και αυτό συμβαίνει γιατί οι υποδοχές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν όπως πριν άρα χάνει το κύτταρο στην ουσία την ενέργειά του.

Τι κάνουμε λοιπόν?

Στοχεύουμε στην διέγερση και ενδυνάμωση των λειτουργιών του κυττάρου ώστε να αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου με αποτελεσματικό τρόπο μακροπρόθεσμα. Άρα συνδιάζω σωστή για μένα θεραπεία διέγερσης κυτταρικών μηχανισμών με τα σωστά καλλυντικά για ένα άριστο αποτέλεσμα. Επιλέγουμε  τα κατάλληλα καλλυντικά γιατί δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε μια μεμονωμένη θεραπεία να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σε οξειγόνωση , αντιοξείδωση, απομάκρυνση κερατινοκυττάρων, ενυδάτωση, υποστήριξη κολλαγόνων ινών, αντιηλιακή προστασία. Στο κέντρο αισθητικής «ΜΠΑΔΕΚΑ» χρησιμοποιούμε μεθόδους αλλά και δρώντα συστατικά που με βάση τις τελευταίες κλινικές μελέτες επιδρούν στο κύτταρο δεδομένυ ότι αν δεν επέμβουμε στην αύξηση αντιοξειδωτικής ικανότητας των κυττάρων δε μπορούμε να μιλάμε για υγεία δέρματος και αυτό είναι το πιο σημαντικό η υγεία του δέρματος.

Το ερώτημα είναι αν τελικά συμβαδίζει η ηλικία του δέρματός μας με τη γεννητική μας ηλικία και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.

Το δέρμα είναι ένας κυτταρικός ιστός ιδιαίτερα ευπρόσβλητος στις άμεσες πιδράσεις του περιβάλλοντος . Όταν το δέρμα δεν προστατεύεται από τον ήλιο, το κρύο, τον αέρα, την αρμοσφαιρική ρύπανση, το δέρμα αρχίζει να γερνάει ή μάλλον να οξειδώνεται .

Άρα μιλάμε για εξωγενή οξείδωση δέρματος δηλαδή περιβαλλοντική ή ενδογενή δηλαδή γονιδιακή λόγω των μεταβολικών διεργασιών των κυττάρων μας η οποία βέβαια είναι γενετικά προκαθορισμένη και εξαρτώμενη.

Αυτό σημαίνει ότι η ηλικία δέρματος και η γεννητική μας ηλικία δε συμβαδίζουν πάντα.

Η μεταμόρφωσή του ξεκινά με την υγεία του δέρματος . κάθε κύτταρο μέχρι την ηλικία 22-23 ετών αναπτύσεται , όσο μεγαλώνουμε οι ικανότητες του να παράγει τα υλικά που χρειάζεται για να επιβιώσει μειώνονται. Οι υποδοχείς δεν μπορούν μα αμταποκριθούν και να λειτουργήσουν όπως πριν άρα το κύτταρο χάνει την ενέργειά του. Τα όσα αναφέρουμε για τις ορμονικές αλλαγές , τον τρόπο ζωής , τις αισθητικές περιποιήσεις έρχεται σύμμαχος και βοηθός η αισθητική επιστήμη και εντοπίζει την ηλικία του δέρματος τις ανάγκες και τις αισθητικές περιποιήσεις βάση τις οποίες είτε θα δράσει προληπτικά και θα επιβραδύνει την οξείδωση του γήρους ή θα διορθώσει βλάβες που προήλθαν από αυτό, διεγείροντας τα κύτταρα. 

Θα μας βρεις Λ. Παπαπαύλου 11(4ος όροφος) και στο τηλέφωνο 23210 -20432

Βρείτε μας και στο Facebook με ένα κλικ εδώ

http://www.mpadeka.gr/

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

smart search

Ο Καιρός

Sunny

20°C

Σέρρες

Sunny

Humidity: 44%

Wind: 11.27 km/h

  • 15 Oct 2018

    Partly Cloudy 25°C 12°C

  • 16 Oct 2018

    Sunny 26°C 10°C