Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες: Μόνο 5% πλήρως εμβολιασμένο!

Σταθερά υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων και απωλειών

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα κρούσματα που βεβαιώνονται καθημερινά ξεπερνούν τα 2.000 ενώ οι νεκροί είναι σταθερά πάνω από 70 την ημέρα και οι διασωληνομένοι στους 800.

Εκτροχιασμένοι οι εμβολιασμοί

Οσο αφορά τους εμβολιασμούς αυτοί μέχρι στιγμής είναι εκτός προγράμματος (όπως τουλάχιστον είχε ανακοινωθεί όταν ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο)

 

Οι εμβολιασμένοι σε όλη την χώρα με μία δόση είναι 1.200.000 (περίπου το 12% του πληθυσμού) ενώ πλήρως εμβολιασμένοι (και τις δύο δόσεις) είναι 950.000 (9%). Δηλαδή μερικά ή πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 21% του πληθυσμού (2.150.000 πολίτες)

Οι ρυθμοί στις Σέρρες

Εμβολιασμένοι πολίτες με την 1η δόση είναι μεν στους 18.000 (το 10% του πληθυσμού), οι πλήρως εμβολιασμένοι δε είναι μόλις 9.000 άτομα ή 5% του πληθυσμού της Π.Ε. Σερρών (176.500 κάτοικοι). Δηλαδή συνολικά μερικά ή πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 15% του πληθυσμού.

Οι μερικώς εμβολιασμένοι είναι το ευνοϊκο σενάριο, καθώς οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, σε δηλώσεις τους, επισημαίνουν ότι οι μερικώς εμβολιασμένοι δεν είναι προστατευμένοι από τον κορωνοϊό και εξακολουθούν να είναι ευάλωτοί σε αυτόν.

ΠΗΓΗ: https://www.anexartitos.gr/serres-trapezakia-exo-loipon-me-toys-pliros-emvoliasmenoys-sto-5

Tags:

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.