Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Εμβόλιο AstraZeneca: Θα υπάρξει σύσταση να μην χορηγείται σε εγκύους!

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πρόκειται να προτείνει να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο της 

AstraZeneca σε εγκύους και σε γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα προτείνει να μην χορηγείται σε εγκύους και σε γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σύσταση αναμένεται να γίνει γνωστή από την Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ ελήφθει ύστερα από τα τελευταία στοιχεία που είναι διαθέσιμα.

Μάλιστα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Θανάσης Σκουτέλης, μίλησε στο Mega και επισήμανε πως η σύσταση αναμένεται να δοθεί σήμερα το απόγευμα από την πρόεδρο της Επιτροπής.

Ο ίδιος σημείωσε πως η εγκυμοσύνη είναι μια θρομβογόνος κατάσταση και υπάρχουν ήδη έγκυοι που παράλληλα εντάσσονται και σε ευπαθείς ομάδες ή λόγω των δραστηριοτήτων τους χρειάζονται να εμβολιαστούν.

Αντίστοιχα, υπάρχουν και πολλές γυναίκες που ακολουθούν αγωγή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και οι οποίες κι αυτές χρειάζεται να καλυφθούν έναντι του πανδημικού ιού.

Παράλληλα, εξήγησε ότι καθώς δεν είναι δυνατή η επιλογή του εμβολίου από τους πολίτες, προβλέπεται η ένταξη του κωδικού της διεθνούς κατάταξης ασθενειών ICD – 10, στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης.

Έτσι, ο γυναικολόγος της κάθε ενδιαφερόμενης θα εντάσσει την ασθενή του στον κωδικό αυτό, οπότε αυτόματα η πλατφόρμα του εμβολιασμού θα αναγνωρίζει το προφίλ της υποψήφιας για εμβόλιο, ώστε να επιλέγεται από το σύστημα κατευθείαν ένα από τα δύο εμβόλια mRNA, της Pfizer ή της Moderna.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.