Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες: «Εσείς θα εμβολιαστείτε;»: Τι απαντούν 4 Δήμαρχοι του Νομού Σερρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα infonews24.gr

Το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην… ατζέντα της επικαιρότητας.
Ένα θέμα που «διχάζει», καθώς δεν είναι λίγοι οι δύσπιστοι και οι αρνητές.
Συμβολικά, μάλιστα, εμβολιάστηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας.
Το Infonews24 ρώτησε 4 Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και συγκεκριμένα τους Δημάρχους Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας και Νέας Ζίχνης, αν πρόκειται να εμβολιαστούν οι ίδιοι.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, νόσησε πριν από λίγο καιρό με κορονοϊό, οπότε ανέπτυξε αντισώματα.
Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει: «Θα το κάνω κάποια στιγμή. Απλά επειδή νόσησα με κορονοϊό και ανέπτυξα αντισώματα, θα μπω στη σειρά, θα αφήσω κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που πρέπει να το κάνουν και θα το κάνω κάποια στιγμή από τους τελευταίους, διότι έτσι πρέπει».

 

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ήταν ο τρίτος στη σειρά Δήμαρχος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση πως θα κάνει το εμβόλιο.
«Επειδή, όμως, η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι δημιουργεί ομάδες vip που εμβολιάζονται και παίρνουν τη σειρά των υγειονομικών, εγώ θα ακολουθήσω την κοινή λογική. Το μήνυμα του συμβολισμού έχει δοθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Αν κληθώ εγώ κάποια στιγμή να κάνω το εμβόλιο, θα το κάνω ασφαλώς,» επεσήμανε ο κ. Νότας.

 

Κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού, είναι ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, ο οποίος τόνισε:
«Βεβαίως και θα το κάνω, ανυπομονώ. Καλώ τους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι σπουδαίο πράγμα όταν μιλάμε για οικονομία, για κλειστή αγορά. Δεν έχουμε τη ζωή που είχαμε. Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν προσεγγίζει καν την κανονικότητά μας. Θα πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα για να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν και ένα ‘όπλο’ που έχουμε για να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας είναι ο εμβολιασμός κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Σκεφτείτε- κι αυτό το λέω στους αρνητές- ότι η επιχειρηματική δράση έχει σταματήσει. Ποιος πληρώνει το κόστος αυτών των επιχειρήσεων; Ποιες είναι οι ζημίες που προκαλεί η καραντίνα; Φυσικά και πρέπει να σκεφτούμε και τους υγειονομικούς μας και τους ασθενείς».

Τέλος, θετικός εμφανίσθηκε και ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ο οποίος υποστήριξε:
«Το θέμα δεν είναι αν θα το κάνει ο δήμαρχος. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Είναι το μόνο μας ‘όπλο’ για να κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα ως ανθρωπότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο συνάνθρωπο να κάνουμε το εμβόλιο για να φύγει η πανδημία. Με εμβόλια ‘πολεμήσαμε’ θανατηφόρους ιούς, με το εμβόλιο θα αντιμετωπίσουμε και αυτόν τον αγώνα, για να βγούμε όλοι νικητές, να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά και να πετάξουμε τις μάσκες».

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.