Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες: 139 rapid tests στις φυλακές Νιγρίτας – Πόσα ήταν τα θετικά

Ποια ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε ο ΕΟΔΥ στους κρατούμενους και στο προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης, στις Σέρρες-  Με τη συνδρομή πολιτικού παράγοντα έγινε ο έλεγχος.

Χαμηλή χαρακτηρίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, μετά τα δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Εντοπίστηκαν 6 κρούσματα  στα συνολικά 139 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σε 111 κρατούμενους και 28 εσωτερικούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης με τη συνδρομή του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος είναι βουλευτής Σερρών, και τη συνεργασία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Προηγήθηκε σχετικό αίτημα της διοίκησης της φυλακής, μετά τις  διαμαρτυρίες των φυλακισμένων.

Σήμερα το πρωί εξετάστηκαν στοχευμένα όλοι οι έγκλειστοι, ηλικίας άνω των 50 χρονών, με υποκείμενα νοσήματα, οι κρατούμενοι- μάγειρες και όσοι συμμετέχουν σε συνεργεία και ασχολούνται με ηλεκτρολογικές, υδραυλικές εργασίες ή μοιράζουν φάρμακα ενώ ελέγχθηκαν ενδεικτικά και 20 Γεωργιανοί που κρατούνται σε μια υποπτέρυγα της φυλακής. Το ίδιο έγινε με τους εσωτερικούς υπαλλήλους και κάποιους εξωτερικούς σωφρονιστικούς που βρίσκονται στα θυρωρεία και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στους κρατουμένους και τα 5 από τα 6 σε αυτούς που εργάζονται στα συνεργεία ενώ όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρέθηκαν αρνητικοί.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από τον περασμένο Οκτώβριο που άρχισε να κορυφώνεται το 2ο κύμα διασποράς του κορωνοϊού,  εντοπίστηκαν άλλα 8 κρούσματα, τα πέντε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα τρία σε κρατούμενους. Εξετάστηκαν συνολικά 30 έγκλειστοι, οι 20 στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας ενώ στους υπόλοιπους 10 έκανε rapid tests, επί τόπου, ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης, ελλείψει γιατρού και νοσηλευτή!

Πηγή: GRTimes.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.