Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες: 52 τα κρούσματα ιού Δυτικού Νείλου στο Νομό Σερρών- 110 συνολικά στη χώρα

Στο νομό Σερρών εντοπίσθηκε το 50% σχεδόν των κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς από τα 110 κρούσματα στη χώρα, τα 52 διαγνώσθηκαν στο νομό Σερρών,

σύμφωνα με τη χθεσινή, εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στο νομό Σερρών, έχει ως εξής.
• Δήμος Αμφίπολης 3 κρούσματα
• Δήμος Βισαλτίας 7 κρούσματα
• Δήμος Εμμανουήλ Παππά 3 κρούσματα
• Δήμος Ηράκλειας 12 κρούσματα
• Δήμος Νέας Ζίχνης 1 κρούσμα
• Δήμος Σερρών 11 κρούσματα
• Δήμος Σιντικής 15 κρούσματα.

Γιατί, όμως, υπάρχει τέτοια αύξηση κρουσμάτων στο νομό Σερρών;
Μιλώντας στο Infonews24, σε σχετικό ρεπορτάζ στις 11 Σεπτεμβρίου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη, δήλωσε πως φέτος ήταν πιο ζεστός ο καιρός και ξεκίνησε το κακό από τα πουλιά που έρχονται στην Κερκίνη γι’ αυτό και τα πρώτα κρούσματα και σε μεγάλο αριθμό ήταν από την πλευρά της Σιντικής.

Από την αρχή της περιόδου 2020, μέχρι τις 17/09/2020 (ώρα 14.00), έχουν διαγνωστεί και δηλωθεί εκατόν έντεκα (111) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα ογδόντα οκτώ (88) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και είκοσι τρία (23) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχουν καταγραφεί δεκαέξι (16) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 62 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 82 έτη).

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.