Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες: Δήμος Ηράκλειας: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της Αμμουδιάς έως τα τέλη Αυγούστου

Την απαγόρευση κυκλοφορίας έως τα τέλη Αυγούστου, σε τμήμα της τοπικής κοινότητας Αμμουδιάς, αποφάσισε...

η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηράκλειας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

O Πρόεδρος της Επιτροπής κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι σύμφωνα με την παρ. 7 του Ν.4688/2020 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης.

Δίνεται η δυνατότητα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να εκδώσει απόφαση με ισχύ έως 30-11-2020 κατά παρέκκλιση του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, Α΄57) και του άρθρου 225 του ν. 3852/2010 (Α΄87) και ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητας της, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας, καθώς και προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης/στάσης/στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ.

Εισηγήθηκε, λοιπόν, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα (ΑΒ) της Κοινότητας Αμμουδιάς, τις ώρες και τις ημέρες που κρίνονται ως ώρες και ημέρες αιχμής, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής ατυχημάτων. Η ισχύς της απαγόρευσης θα είναι έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος έθεσε υπ΄ όψιν των μελών της Επιτροπής μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηράκλειας και είπε ότι ο δρόμος θα κλείνει με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθημερινά από τις 21.00 έως τις 2.00π.μ. από σήμερα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Επίσης είπε ότι προτείνει να επιτρέπεται η παραχώρηση μέρους του οδοστρώματος για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, με την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης. Στη συνέχεια ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να αποφασίσουν σχετικά.

Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και είπε ότι η παράταξή του καταψηφίζει την πρόταση του Προέδρου και προτείνει να κλείσει ο δρόμος μόνο κατά τις ημέρες αιχμής που είναι οι ημέρες της θρησκευτικής πανήγυρης της Κοινότητας Αμμουδιάς στις 28-29/8/2020.

Τελικά, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα ΑΒ της Κοινότητας Αμμουδιάς καθημερινά από τις 21.00 έως τις 2.00 πμ για λόγους ασφαλείας και αποφυγής ατυχημάτων. Η ισχύς της απαγόρευσης θα είναι μέχρι 31 Αυγούστου 2020. Επίσης αποφασίζει να επιτρέπεται η παραχώρηση μέρους του οδοστρώματος για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.