Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες, Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα

Από τα μεσάνυχτα

τέθηκε σε ισχύ η ΚΥΑ για περιορισμό των αφίξεων στη χώρα ξένων ταξιδιωτών από τον Προμαχώνα Σερρών, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ελήφθη και αφορά στον περιορισμό των αφίξεων ξένων πολιτών στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, την ίδια ώρα που αυστηροποιούνται και οι έλεγχοι για την είσοδο ξένων ταξιδιωτών από τις βόρειες πύλες της χώρας.

Εως 29/7

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά στους περιορισμούς που θα τεθούν στην είσοδο στην Ελλάδα ξένων πολιτών από τον Προμαχώνα Σερρών, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη διαπίστωση πως ορισμένοι ταξιδιώτες που εισέρχονταν στη χώρα μας, ήταν μολυσμένοι με τον κορωνοϊό και έτσι θεωρήθηκε απαραίτητος ο περιορισμός, ώστε να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση και οι περιορισμοί υπενθυμίζεται, δεν αφορούν στους Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στη χώρα.

Με ποια κριτήρια επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η είσοδος στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα επιτρέπεται μόνο όταν τα άτομα που θελήσουν να επισκεφθούν τη χώρα μας:

  • Έχουν εξεταστεί και διαγνωσθεί αρνητικοί για τον κορονοϊό με τη μέθοδο PCR, η οποία διενεργείται  με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  • Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής και εφόσον αυτά τα εργαστήρια έχουν πιστοποίηση από την αρμόδια εθνική αρχή της χώρας. 
  • Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία θα  περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία θα επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια των ιατρικών ελέγχων.
πηγή: https://www.anexartitos.gr/mono-me-arnitiko-test-i-eisodos-apo-ton-promachona

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.