Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Λογική και Αριθμοί - Κείμενο του αστρολόγου Γιώργου Πανόπουλου στο Facebook

Το κείμενο που δημοσίευσε ο αστρολόγος Γιώργος Πανόπουλος στο Facebook για το αν άξιζαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν παγκοσμίως λόγω Covid-19, που έχει διχάσει τους χρήστες και έχει ανάψει τον διάλογο…

Τα βιβλικών διαστάσεων και σε παγκόσμια κλίμακα μέτρα που επιβλήθηκαν εξ αιτίας του Covid- 19 κι έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή μας, στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στην οικονομία άξιζαν τελικά; ΟΧΙ.
-Είναι η πρώτη επιδημία στην ιστορία μας που δημιούργησε μια άλλη επιδημία- τον ιό των κοινωνικών δικτύων. Τα νέα μίντια έκαναν πλύση εγκεφάλου σε εκατομμύρια ανθρώπους για την επικινδυνότητα του ιού, διασπείροντας fake news, ανοησίες και παράλογες απόψεις προσθέτοντας περισσότερο άγχος και φόβο ενισχύοντας την ανικανότητα να καταλάβει και να διακρίνει κάποιος τις πραγματικές πληροφορίες. Έτσι πάνω στην κρατική υστερία προστέθηκε κι άλλη υστερία κι άλλη υστερία.
-Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πέθαναν από τον κοροναιό λένε όλο και περισσότεροι σοβαροί και έγκυροι γιατροί σε όλο τον κόσμο που δεν υιοθετούν σενάρια συνομωσιών αλλά μιλάνε με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα συγκλίνοντας στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι που καταχωρίζονται ως θάνατοι από κορονοιό ανήκουν σε ασθενείς που πεθαίνουν από λευχαιμία, μεταστατικό καρκίνο, άνοια, ή καρδιαγγειακά νοσήματα.
-Ο μόνος αληθινός αριθμός είναι ο συνολικός αριθμός των θανάτων- όλων των αιτιών θανάτου και όχι μόνο από τον κοροναιό. Παρατηρώντας αυτούς τους αριθμούς διαπιστώνεις ότι κάθε χειμώνα έχουμε αυτό που ονομάζεται «excess death rate». Δηλαδή κατά τη διάρκεια του χειμώνα πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι από τον μέσο όρο εξαιτίας των συνηθισμένων, εποχικών επιδημιών γρίπης στις οποίες δεν δίνουμε σημασία. Η καταμέτρηση του αριθμού των ανθρώπων που πέθαναν κατά την επιδημία του κοροναιού είναι κατά 15% μεγαλύτερος από μιας συνηθισμένης γρίπης του 2017.
-Τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν στον πλανήτη κατέστρεψαν τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σ΄ όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι 1,6 δις εργαζόμενοι θα υποστούν «τεράστια ζημιά» στις ζωές τους κατά τη διάρκεια του 2020. (30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους σε ενάμιση μήνα, 2 εκ Ιάπωνες, ενώ 5,5 μονάδες, δηλαδή 7,6 εκ εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους στον Καναδά ανεβάζοντας την ανεργία στο 13%. Επίσης 2 εκ Βρετανοί έκαναν αίτηση για οικονομική βοήθεια και 10 εκ στην Γαλλία. Στην Ελλάδα οι προβλέψεις μιλάνε για 250.000 νέους άνεργους. Να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για νέα επισιτιστική κρίση στην Αφρική και σε αναπτυσσόμενες χώρες εξ αιτίας της απαγόρευσης εξαγωγών τροφίμων και της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές των προϊόντων διατροφής.
-Κάθε σοβαρός ειδικός μας λέει ότι το lockdown δεν μπορεί να αλλάξει τον τελικό αριθμό των προσβληθέντων ανθρώπων. Μπορεί να αλλάξει μόνο τον δείκτη της μετάδοσης. Οι άνθρωποι προβάλλουν το επιχείρημα ότι μειώνοντας τους δείκτες της μετάδοσης και «ισιώνοντας την καμπύλη» του κοροναιού προλαβαίνουμε την κατάρρευση των νοσοκομείων. Η Σουηδία είναι ένα παράδειγμα που δεν επέβαλε lockdown και δεν είχε κατάρρευση των νοσοκομείων της. Το επιχείρημα του lockdown καταρρίπτεται.
-Γιατί κάποιες σε χώρες οι νεκροί είναι περισσότεροι και σε άλλες λίγοι ή καθόλου; Ο Yoram Lass, τέως Διευθυντής στο Υπουργείο Υγείας στου Ισραήλ λέει ότι «Στην Μέση Ανατολή ο ιός δεν αποτελεί σοβαρό κίνδυνο. Για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι ο πληθυσμός κατά βάση είναι πολύ νέος και ο άλλος γιατί το κλίμα είναι διαφορετικό… Η Ιταλία έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό του πλανήτη μετά την Ιαπωνία. Οι Ιταλοί είναι μανιακοί καπνιστές και πολύ κοινωνικοί με αγκαλιές και φιλιά. Εάν κοιτάξετε ωστόσο τους αριθμούς θα δείτε ότι το 2017 πέθαναν 25.000 Ιταλοί από επιπλοκές της γρίπης. Τώρα έχουμε γύρω στις 30.000 θανάτους από τον κοροναιό. Τα νούμερα είναι παρόμοια. Δεν μπορείς να καταστρέψεις όμως μια χώρα για σχετικά ίδιους αριθμούς».
-«Ο ιός όπως και η γρίπη λένε σίγουρα αντίο στην Δυτική Ευρώπη» λέει ο Lass. «Το ίδιο και στην Μέση Ανατολή. Στις ΗΠΑ δεν ξέρουμε ακόμα, θα γνωρίζουμε σε ένα μήνα. Όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταστροφή που υπέστησαν οι ανθρώπινες ζωές. Είναι απίστευτο».

ΠΗΓΗ: https://www.enimerosi24.gr/218571/%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%ce%bf%ce%af/

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.