Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Σέρρες, Δήμαρχος Νέας Ζίχνης: Δεν τιθεται σε καραντίνα η Αλιστράτη - Επί τόπου κλιμάκιο της Π.Ε. Σερρών-Προληπτικές απολυμάνσεις

Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παν. Σπυρόπουλο αλλά και το νομίατρο κ. Τάσο Αναστασιάδη, μετέβη στην περιοχή της Αλιστράτης, μετά τη γνωστοποίηση για τα δύο κρούσματα κορωνοϊού(πατέρα και γιού), προκειμένου να ενημερώσουν υπεύθυνα και έγκυρα τους κατοίκους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης ανακοίνωσε ότι έγιναν οι απαραίτητες προληπτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των κτιρίων που κρίθηκε επιβεβλημένο και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού αλλά και περιοριστικών μέτρων στην περιοχή της Αλιστράτης.

Απευθύνει, επίσης, έκκληση προς τους δημότες να αναλάβουν την ατομική ευθύνη που τους αναλογεί. Ειδικότερα, ο κ. Μπόζης αναφέρει τα εξής:

«Μετά τη γνωστοποίηση των δύο κρουσμάτων(γιου και πατέρα) στην Αλιστράτη, μετέβη σήμερα 26/3/2020 κλιμάκιο της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο και το Νομίατρο κ. Αναστασιάδη, προκειμένου, να ενημερώσουν τους κατοίκους της Αλιστράτης ΟΡΘΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ως αρμόδιου φορέα διαχείρισης κρουσμάτων που προέρχονται από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Τα περιστατικά ελέγχονται από τον αρμόδιο φορέα και σύμφωνα με το χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την πρώτη μέρα που εμφάνισε συμπτώματα το πρώτο κρούσμα (γιος), μέχρι και τώρα, δεν φαίνεται να έχει μεταδώσει τον ιό σε άλλον, εκτός από τον πατέρα του, ο οποίος διέμενε στο ίδιο σπίτι.

Δεν τίθεται θέμα λήψης περιοριστικών μέτρων και αποκλεισμός της Αλιστράτης.

Συνέστησαν ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχει επιβάλλει η πολιτεία και έδωσαν σαφείς οδηγίες, σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος παρουσιάσει συμπτώματα, να επικοινωνήσει με το Νομίατρο, διαμέσου του αντιδημάρχου ή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αλιστράτης.

Ο Δήμος Ν. Ζίχνης, σήμερα, προέβη στις απαραίτητες προληπτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που κρίθηκε απαραίτητο στην Αλιστράτη, Δημαρχείο Αλιστράτης, «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΕΠ, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ταξί, φούρνο, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τις Δομές της Ν. Ζίχνης, Γαζώρου και Δραβήσκου.

Είναι η ώρα, που όλοι πρέπει να δείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και να εμπιστευτούμε τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι διαχειρίζονται το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσο για τους συνδημότες μας που νοσούν, ευχόμαστε καλή δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνούν και ταχεία ανάρρωση.

Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού και όχι να διασπείρονται ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, οι οποίες μόνο σύγχυση προκαλούν και δεν βοηθούν κανέναν».

πηγή: www.eproodos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.