Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Αλέξανδρος Ματθαίου: Ο κορυφαίος αγγειοχειρουργός που «γκαζώνει» στην πίστα των Σερρών!

Έχει κάνει χιλιάδες επιτυχημενες επεμβάσεις  και η φήμη που έχει κερδίσει είναι η αιτία που στο ιατρείο του σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που ζητούν να τους χαρίσει την υγεία των ποδιών τους αλλά και την χαμένη τους αυτοπεποίθηση...Γράφει η Ελένη Λαζάρου


Το πρόγραμμά του  Αλέξανδρου Ματθαίου είναι μονίμως φορτωμένο. Ο ίδιος επιλέγει να αποφορτίζεται κάνοντας εκδρομές στην πόλη των Σερρών και να τρέχει στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου μας. Μου μίλησε για την αγάπη του και τις εμπειρίες του από τις Σέρρες όχι σε κάποια φιλική παρέα αλλά μέσα στο….χειρουργείο προσπαθώντας με με χαλαρώσει λίγο πριν μου κάνει μία επέμβαση που θα βελτίωνε πολύ την ποιότητα της ζωής μου….

Η κληρονομικότητα ήταν η αιτία που από πολύ μικρή ηλικία απέκτησα πρόβλημα στο κυκλοφορικό μου σύστημα.  Με το πέρασμα των χρόνων και μετά την εγκυμοσύνη συχνά ένιωθα τα πόδια μου βαριά και κουρασμένα αλλά αυτό που με “χαλούσε” περισσότερο ήταν το αισθητικό κομμάτι. Γιατί το ένα μου πόδι πρηζόταν , φαινόταν σαν να χει μελανιές και εξογκώματα κάτι που με έκανε να νιώθω ιδιαίτερα άβολα όταν φορούσα φούστες ή έβγαινα στην παραλία. Ώσπου μία φίλη μου ποδηλάτισσα μου μίλησε για τον επίσης ποδηλάτη αγγειοχειρουργό Αλέξανδρο Ματθαίου ο οποίος υποστηρίζει πως ο αθλητισμός βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων με κυκλοφορικό. Αυτή ήταν η αφορμή να πάω να τον συναντήσω. “Είναι κρίμα να αφήνεις το πόδι σου να καταστρέφεται όταν η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο” μου είπε. “Με μία επέμβαση λέιζερ που θα κρατήσει μόλις μισή ώρα θα απαλλαγείς από το πρόβλημα που σε βασανίζει και την επόμενη κιόλας μέρα θα μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά σου”.   Πείστηκα. Λίγες μέρες μετά τον συνάντησα ξανά στο χειρουργείο.

Η αλήθεια είναι πως φοβόμουν πολύ τα χειρουργεία. Εκείνο το βράδι δεν κοιμήθηκα καθόλου κι έφτασα κυριευμένη από φόβο. Μόλις μπήκα στο χειρουργείο όμως ο φόβος εξαφανίστηκε.  Ο γιατρός ήταν εκεί χαμογελαστός. Όπως χαμογελαστοί ήταν όλοι οι συνεργάτες του.  Το cd player έπαιζε χαρούμενα κομμάτια και ο γιατρός έτοιμος για συζήτηση που θα με έκανε να ξεχάσω τις δυσάρεστες σκέψεις. “Από που κατάγεσαι;” μου είπε. Μόλις του είπα πως είμαι από τις Σέρρες το χαμόγελό του έγινε ακόμα πιο έντονο. “Αγαπώ πολύ τις Σέρρες” μου είπε. “Από ένα χωριό των Σερρών κατάγεται ο πεθερός μου ενώ εγώ ανεβαίνω πολύ συχνά στα μέρη σας. Μαζευόμαστε μία παρέα φίλων που αγαπάμε τα αυτοκίνητα και πηγαίνουμε και τρέχουμε στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών. Είναι καταπληκτική πίστα. Είστε τυχεροί που την έχετε...” Ο γιατρός συνέχισε να μιλάει και να διηγείται τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις του από τις Σέρρες  αλλά κάπου εκεί με έπιασε η αναισθησία και σταμάτησα να ακούω. Όταν άνοιξα τα μάτια μου η επέμβαση είχε τελειώσει. Τους είδα όλους χαμογελαστούς και κατάλαβα πως όλα πήγαν καλά. Είχα όμως μία ανησυχία  για τα σημάδια που θα είχα στο πόδι μου που ήταν τυλιγμένο με γάζες.

Το απόγευμα της ίδια μέρας πήγα στο ιατρείο του να μου αλλάξει τις γάζες. Όταν οι γάζες βγήκαν έψαχνα να βρω τα σημάδια. Αλλά σημάδια πουθενά. “Μα που είναι η τομή;” ρώτησα. “Καλά βρε Ελένη. Από τον φόβο σου δεν κατάλαβες όσα σου χα εξηγήσει; Δεν κάναμε τομές, εφαρμόσαμε την ενδοαυλική θεραπεία με Laser.  Θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών. Στοχεύει στην "καυτηρίαση" της φλέβας που εμφανίζει βαλβιδική ανεπάρκεια, ουσιαστικά κλείνοντας τη χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση της. Γι` αυτό δεν προκαλούνται αιμορραγίες, μώλωπες αλλά ούτε και πονος.  Αυτό κάναμε και σε εσένα. Οπότε ήρθε η ώρα να αναδείξεις άφοβα τα πόδια σου”

Κάθε μέρα που περνά νιώθω καλύτερα. Το πόδι μου έχει ξεπρηστεί και τα σημάδια εξαφανίστηκαν, η ψυχολογία μου βελτιώθηκε  και η αυτοπεποίθησή μου έχει επιστρέψει. Επειδή ξέρω πως πολλές γυναίκες έχουν ανάλογα προβλήματα μοιράζομαι μέσω της ιστοσελίδας serraikanea.gr την εμπειρία μου για να σας πω πως τελικά είναι μία μικρή απόφαση απαλλαγείς από ένα πρόβλημα που σου δυσκολεύει την ζωή.

Η τεχνική της ενδοαυλικής θεραπείας είναι ιδιαίτερα ασφαλής με αποτέλεσμα να συνιστάται από την αμερικανική αγγειοχειρουργική κοινότητα και το American Venous Forum έναντι της σαφηνεκτομής. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται για τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων.

Μέχρι να το πάρετε απόφαση  να απαλλαγείτε άμεσα και ανώδυνα από κιρσούς και ευρυαγγείες ακολουθήστε την συμβουλή του Αλέξανδρου Ματθαίου: “Δυσκολέψτε την ζωή του φλεβίτη!Μπορείτε να περιορίσετε τους κιρσούς με το να:

☑️ μη μένετε πολλές ώρες στην ίδια θέση

☑️ ξεκουράζετε τα πόδια σας τοποθετώντας τα σε ανάρροπη θέση

☑️ εξασκείστε συχνά”


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Ο αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1996.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του υπηρέτησε από το 2000 έως το 2004 στην Β’ Χειρουργική του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε Surgical and Vascular SHO στο Watford General Hospital, NHS Trust, London.

Από το 2006 έως το 2010 εκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Τμήμα Αγγειοχειρουργικής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το πέρας της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε στην διάγνωση των αγγειακών παθήσεων με έγχρωμο Duplex (Triplex) σε γνωστό κέντρο στην Αθήνα.

Μετεκπαιδεύτηκε στην διάγνωση και την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων στο Ιταλικό Φλεβολογικό Ινστιτούτο (Ferrara, Italy) και στο Indiana Vein Center (Indianapolis, IND, USA).

Το 2012 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τις σύγχρονες Ενδαγγειακές τεχνικές στην Αγγειοχειρουργική.

Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει επιστημονικές μελέτες σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα έχει ιδιαίτερο συγγραφικό έργο με πολλές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2011 είναι υπεύθυνος του VenoCare Athens. Είναι αφοσιωμένος και ασχολείται αποκλειστικά με την διάγνωση και την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.


Δείτε περισσότερα για τον Αλέξανδρο Ματθαίου:

https://www.facebook.com/aggeioxeirourgos/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCzYi4sbWj2mdvB9huqfvqxXCPbqekq5cEackZdj88L9EzhuhNGB30AWTIccXvitvk5n9LhPd_bQNs9

κι εδώ:

https://veins.gr/therapeies/?gclid=Cj0KCQiAvc_xBRCYARIsAC5QT9ktBDvFdJ4gAictoeKNCYn_u-AxhjlW-NnIeBQf2fqh0j8SagmTwKAaAp3GEALw_wcB

Και στο you tube:

https://www.youtube.com/channel/UCv2yACinIo1LqsLJccmhR2g

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.