Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Υγεια & Ομορφια

Αυτά είναι τα 3 σπορ που μπορούν να στείλουν το παιδί σας στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι

Αμερικανική έρευνα δείχνει ποιες δραστηριότητες είναι πιο επικίνδυνες για εγκεφαλικές κακώσεις.

Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και η ποδηλασία είναι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) τα τρία αθλήματα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού στο κεφάλι.

Για τα μικρότερα παιδιά, κάτω από 9 ετών, ο μεγαλύτερος κίνδυνος κρύβεται στα παιχνίδια της παιδικής χαράς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 280.000 παιδιά φτάνουν στα επείγοντα με τραύματα στο κεφάλι.

Οι τραυματισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν από ένα απλό «καρούμπαλο» μέχρι διάσειση και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψει ακόμη και κίνδυνος ζωής ή μόνιμης αναπηρίας για το παιδί.

Τα οστά του κρανίου στα παιδιά είναι πιο λεπτά, γεγονός που τα καθιστά πιο ευάλωτα σε τέτοιου είδους τραυματισμούς.

Τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή την ποδηλασία έχουν διπλάσιο κίνδυνο να βρεθούν με τραύμα στο κεφάλι, σε σύγκριση με άλλα σπόρ ή δραστηριότητες.

Τα αγόρια έχουν κατά κανόνα ως και διπλάσιες πιθανότητες να τραυματιστούν στη διάρκεια του παιχνιδιού σε σύγκριση με τα κορίτσια, ενώ οι ηλικίες μεταξύ 10 και 17 είναι οι πιο «επίφοβες»!

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ίσως χρειάζεται να αλλάξουν οι κανονισμοί στα σπορ που περιλαμβάνουν σωματική επαφή των παικτών, ώστε να προλαμβάνονται τέτοιου είδους ατυχήματα.

Με αφορμή τη νέα έρευνα, το CDC εξέδωσε και επικαιροποιημένες συστάσεις για τη διαχείριση των περιστατικών αθλητικών τραυμάτων, με στόχο την πιο έγκαιρη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των μικρών ασθενών.

πηγή: onmed.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.