Βίωνε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής της όταν ξαφνικά διαγνώστηκε με μία σπάνια νευρολογική πάθηση στο πρόσωπο λίγο πριν γεννήσει.

Η 35χρονη Elena Sheppard ξύπνησε ένα πρωί στις αρχές Ιουνίου, έχοντας μια περίεργη αίσθηση γύρω από το στόμα της. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ενώ έπινε καφέ με τον σύζυγό της, εκείνος της είπε πως το μισό της πρόσωπο έμοιαζε σαν να είχε «πέσει».

Αφού επισκέφθηκε τον γιατρό της, διαγνώστηκε με μια νευρολογική πάθηση που ονομάζεται παράλυση Bell, μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νεύρο του προσώπου και τους μύες. Σύμφωνα με μια μελέτη, η παράλυση Bell επηρεάζει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στην Αμερική, αλλά οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν 2 έως 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να την πάθουν.

Το αισιόδοξο νέο ήταν πως η παράλυση στο πρόσωπό της είναι προσωρινή και η Elena, η οποία γέννησε δύο υγιέστατα αγοράκια, περιμένει να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

«Το μάτι μου δακρύζει ακόμα κι αυτό είναι το πιο ενοχλητικό. Δεν μπορώ να το κλείσω καθόλου και στην αρχή έπρεπε να το κλείνω με ειδική ταινία. Επιπλέον, δεν μπορώ να κουνήσω καθόλου τα χείλη μου και να τρίψω τη μύτη μου».

Η Elena είπε ότι η ίδια και ο σύζυγός της είναι επικεντρωμένοι στο να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πρόκληση της γονεϊκότητας, αλλά παράλληλα θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της για να βοηθήσει άλλους.

«Βλέπουμε συνεχώς εικόνες τελειότητας και αυτό είναι εντελώς μη ρεαλιστικό για τη ζωή όλων», είπε. «Νομίζω ότι αν ήξερα πως μπορεί να μου συμβεί κάτι τέτοιο στην εγκυμοσύνη και είχα δει περισσότερες εικόνες από ανθρώπους που πάσχουν από παράλυση Bell, δεν θα είχα τρομοκρατηθεί τόσο πολύ».

Πηγή: enimerotiko.gr