Η αγορά σπιτιού πάνω από όλα είναι μία επένδυση. Πριν καταλήξετε στο σπίτι που θα αγοράσετε, πρέπει να είστε χίλια τα εκατό σίγουροι ότι είναι το κατάλληλο για εσάς. Πως θα το ξέρετε όμως; Εδώ είναι κάποιες ερωτήσεις που καλό θα είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας πριν αγοράσετε σπίτι.

 

Πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε

 

Το σημαντικότερο πράγμα στην αγορά σπιτιού είναι να ξέρετε ποιες είναι οι οικονομικές σας δυνατότητες. Υπολογίστε όλα τα έξοδα μαζί με φόρους και συγκρίνετέ τα με το εισόδημά σας. Μην προβείτε σε αγορά σπιτιού στην Κηφισιά ή σε αγορά σπιτιού στο Χαλάνδρι, αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικώς!

 

 

Που θέλετε να μείνετε

 

Κάθε γειτονιά έχει την δική της προσωπικότητα. Ο τρόπος που θέλετε να ζήσετε, θα σας δείξει το μέρος που θέλετε να ζήσετε. Πόσο κοντά θέλετε να είναι τα μέσα μεταφοράς; Θέλετε να είναι πυκνοκατοικημένη ή αραιοκατοικημένη περιοχή; Τι μαγαζιά θέλετε να υπάρχουν κοντά; Θέλετε πολύ πράσινο ή πολύ τσιμέντο;  Όταν απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις, θα είστε πολύ κοντά στο να βρείτε που θέλετε να εγκατασταθείτε.

 

Τι είδος σπιτιού θέλετε

 

Υπάρχουν πολλοί τύποι σπιτιών. Ίσως να ψάχνετε για μία μονοκατοικία με μεγάλο κήπο και πολλούς ορόφους. Ή μπορεί να θέλετε κάτι πολύ λιτό, όπως είναι ένα ρετιρέ. Ή μπορεί να είστε κάπου στην μέση και να επιθυμείτε ένα απλό διαμέρισμα σε πολυκατοικία. Καθώς αποφασίζετε τι είδος σπιτιού θέλετε, σκεφτείτε κάποια πρακτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, αν μετακομίσετε με την οικογένειά σας, πρέπει να ξέρετε αν το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο για όλα τα μέλη, ή αν έχετε κατοικίδιο, καλό είναι να σκεφτείτε αν το σπίτι θα είναι άνετο για αυτά. Ίσως ένας μεγάλος σκύλος να χρειάζεται να παίζει στον κήπο και να ασφυκτιά σε ένα μικρό διαμέρισμα.

 

Τι επιλογές σπιτιών έχετε

 

Ποτέ μην κατασταλάξετε σε ένα σπίτι, πριν δείτε τι άλλες επιλογές σας δίνονται! Είναι πιθανό να νομίζετε ότι έχετε βρει το ιδανικό σπίτι, αλλά ένα ακόμα καλύτερο να βρίσκεται στην επόμενη γωνία! Κάντε καλά την έρευνα σας πριν αποφασίσετε ποιο σπίτι θα πάρετε, γιατί είναι μία επένδυση που καλό θα είναι να μην την μετανιώσετε!

 

Ποιοι είναι οι γείτονες

¨Να αγαπάς τον γείτονα όπως τον εαυτό σου, αλλά διάλεξε τον γείτονά σου¨ λέει ο λαός και έχει δίκιο. Πριν διαλέξετε σπίτι, κάντε έναν γύρο να γνωρίσετε τους γείτονες. Μην ξεχνάτε, ότι αν συμβεί το οτιδήποτε, σε αυτούς θα στραφείτε!