Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός δίχρονου κοριτσιού στην Πάτρα, το οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα διασωληνωμένο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα αίτια θανάτου του είναι αδιευκρίνιστα και έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροτομής για να διαπιστωθεί τι στέρησε τη ζωή του παιδιού, το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό και στον κορωνοϊό.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το δίχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε την Πέμπτη εσπευσμένα και διασωληνωμένο, από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στο Ρίο, όπου νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ.

Πάτρα: Μυστήριο με την αιτία θανάτου του μικρού κοριτσιού

Παρότι είχε διαγνωστεί εν τω μεταξύ θετικό στον κορωνoio, το παιδί δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, ούτε πνευμονία, ούτε αναπνευστική ανεπάρκεια, με τους γιατρούς να μην αποδίδουν στον Covid τον θάνατό του, αλλά τα αίτια θανάτου του να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί ίσως λύσει το μυστήριο, το οποίο ενισχύθηκε με την πτώση του επιπέδου συνείδησης του παιδιού, που ήταν και ο λόγος της μεταφοράς του στο ΠΓΝΠ.