Από μέρα σε μέρα πηγαίνει η υπογραφή του νέου συμβολαίου της Φαίης Σκορδά με τον ΑΝΤ1. «Απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες και διαδικαστικά», επιμένουν πηγές από τον ΑΝΤ1. «Η Φαίη προσπαθεί να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί», διατείνονται γνώστες του παρασκηνίου που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα σε Σπάτα και Μαρούσι. Εν τω μεταξύ ο Γιώργος Λιάγκας έχει ήδη υπογράψει… Η αλήθεια είναι πως ενώ το νέο συμβόλαιο της Φαίης Σκορδά έχει συνταχθεί, η παρουσιάστρια ζητά αποσαφηνίσεις για να υπογράψει.

Ποιες είναι αυτές: Η Φαίη φέρεται να μην θέλει ενιαίο τίτλο, ίδιο πλατό και κοινούς συνεργάτες με τον Γιώργο Λιάγκα. Όμως, το κανάλι δεν φαίνεται να κάνει πίσω στο θέμα αυτό όχι για λόγους εντυπώσεων αλλά ουσίας: Δύο τελείως διαφορετικές εκπομπές με διαφορετικούς αρχισυντάκτες, πάνελ, συντακτικές ομάδες και πλατό θα εκτόξευε το κόστος της πρωινής ζώνης που από την εποχή της επιστροφής Λιάγκα στο Μαρούσι είναι ήδη ανεβασμένο.

Λιάγκας Σκορδά έξοδος

Το κανάλι επιθυμούσε ιδανικά να συνεχίσει μαζί το πρώην ζευγάρι ή έστω να βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του ίδιου τίτλου. Αυτό δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τη Φαίη Σκορδά. Αντίθετα μάλλον υπαναχωρεί η παρουσιάστρια στο να προηγείται η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, θέλει όμως να έχει εκπομπή τουλάχιστον ίσης χρονικής διάρκειας με αυτή του πρώην συζύγου της. Με δεδομένη τη μη μετακίνηση της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, δύο τινά μπορούν να συμβούν: Ή να χωριστεί το τρίωρο 10:00 – 13:00 σε δύο εκπομπές (10:00 – 11:30, 11:30 – 13:00) ή να μετακινηθεί το δελτίο ειδήσεων στις 14:00 και εκεί ξεκινά και η εμπλοκή με τον ενημερωτικό τομέα και τα στελέχη του που δεν επιθυμούν μια τέτοια αλλαγή.

Το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σε αντίθεση με άλλα κανάλια δεν έχει μετακινηθεί ποτέ από την έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού το 1990 με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό… Σημαντική λεπτομέρεια: Το συμβόλαιο της Σκορδά με τον ΑΝΤ1 λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ το «Πρωινό» έχει προγραμματίσει να ρίξει αυλαία για φέτος στις 8 Ιουλίου. Οι ψυχραιμότεροι λένε πως το «θρίλερ» που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του τηλεοπτικού ρεπορτάζ θα τελειώσει άμεσα. Πάντως, η χθεσινή σόλο έναρξη της εκπομπής με την Φαίη Σκορδά και πάνελ τους Φωτεινή Πετρογιάννη μαζί με τους Θάνο Βάγιο και Τζένη Κρουσταλακίδου ήταν επί της ουσίας live casting για τους δύο τελευταίους.