Η ψυχοθεραπεία είναι μια μέθοδος που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκάδες χρόνια ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη ψυχική υγεία του ατόμου. Σίγουρα παλαιότερα, η ψυχοθεραπεία αποτελούσε ταμπού σε αρκετά μέρη του κόσμου, όμως σήμερα, αυτό έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

 

Πλέον, τα ταμπού έχουν σπάσει και έχει δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχοθεραπεία, από ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Πλέον, ο θεραπευόμενος, δεν θεωρείται ένα άτομο ψυχικά ασταθή, αλλά ένας άνθρωπος που θέλει να ανακαλύψει περισσότερο τον εαυτό του.

 

Βέβαια, υπάρχουν καλύτερα νέα! Η ψυχοθεραπεία μπορεί να γίνει ακόμα και από το χώρο του σπιτιού μας, χωρίς καμία απολύτως μετακίνηση.

 

Υπάρχουν πολλοί ψυχολογοι online, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την αρχή για την ψυχοθεραπεία.

 

Αν ενδιαφέρστε να μάθετε περισσότερα, στο serraikanea.gr θα μάθουμε ποια είναι τα ωφέλης της online ψυχουθεραπείας.

 

  1. Δεν απαιτείται καμία μετακίνηση

 

Για αρχή το πρώτο και πιο σημαντικό όφελος που προσφέρει η διαδικτυακή ψυχοθεραπείας είναι πως δεν χρειάζεται να γίνει καμία μετακίνηση. Ειδικά στη σημερινή εποχή όπου οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες, είναι σημαντικό να περιορίζουμε όσο μπορούμε τις περιττές μετακινήσεις και να χρησιμοποιούμε ως σύμμαχό μας τη τεχνολογία. Έτσι, μπορείτε με καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και έναν υπολογιστή να βρείτε έναν ψυχοθεραπευτή που θα σας ταιριάζει και να ξεκινήσετε τη θεραπεία μαζί του. Σε περίπτωση που φοβάστε πως η απόσταση δεν θα βοηθήσει στην επικοινωνία, να ξέρετε πως ο φόβος είναι περιττός.

 

  1. Δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια

 

Στη συνέχεια, άλλο ένα όφελος που προσφέρει η online ψυχοθεραπεία, είναι πως διαγράφει τα γεωγραφικά σύνορα. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να είσαι στην Αθήνα για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, αλλά μπορείς να το κάνεις από το σπίτι σου από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν είσαι. Άλλωστε, πολλοί έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό έχουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν στη μητρική τους γλώσσα με τον ψυχοθεραπευτή τους, και τώρα με την διαδικτυακή μέθοδο, υπάρχει αυτή η επιλογή.

 

  1. Μπορεί να γίνει ακόμα και ανώνυμα

 

Επίσης, με την Online ψυχοθεραπεία μπορεί ο καθένας να βρει πλατφόρμες όπου μπορεί να επικοινωνήσει με ειδικούς ακόμα και ανώνυμα. Άλλωστε, πολλοί άνθρωποι νιώθουν φόβο και ανασφάλεια για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Όμως διαδικτυακά, μπορεί να γίνει πιο εύκολο για πολλούς ανθρώπους ώστε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τη θεραπεία. Η ανωνυμία ή ακόμα και η απόσταση μεταξύ μερικών ανθρώπων από τον θεραπευτή, βοηθά στο να είναι πιο ειλικρινείς και πιο ανοιχτοί σχετικά με τα συναισθήματα τους.

 

  1. Ασφάλεια στο χώρο του σπιτιού

 

Τέλος, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν αληθινά από μερικές ψυχολογικές παθήσεις, όπως είναι η κατάθλιψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δύσκολο για το άτομο να μετακινηθεί εκτός σπιτιού και να μιλήσει με ανθρώπους. Έτσι με την Online ψυχοθεραπεία, το άτομο θα μπορεί να νιώσει περισσότερη ασφάλεια από τον χώρο του σπιτιού του και να αισθάνεται πως μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα για τα συναισθήματα που βιώνει.