Είστε εργάτης σε κάποιο εργοστάσιο; Αν ναι, τότε θα ξέρετε ότι εντός του εργοστασίου, υπάρχουν κάποιοι κανόνες για την ασφάλεια σας και όλης της επιχείρησης συνολικά. Εδώ είναι κάποια λάθη που χρειάζεται να αποφύγετε, όσο είστε στον χώρο του εργοστασίου.

 

Να αφήνετε τα αντικείμενα αξίας εκτεθειμένα

 

Στον χώρο του εργοστασίου, ο εξοπλισμός είναι μεγάλος και ακριβός. Συνεπώς, πρέπει να μένει σωστά φυλαγμένος και προστατευμένος. Η καλύτερη λύση, είναι τα εργαλεία που δεν είναι υπερβολικά ογκώδη και βαριά, να παραμένουν κλειδωμένα σε ένα ασφαλές μέρος, όπως είναι ένα χρηματοκιβώτιο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τελειώνετε με την δουλειά σας κάθε μέρα, θα τα κλειδώνετε μέσα στο χρηματοκιβώτιο και θα τα βρίσκετε στην θέση τους την επομένη.

 

Να μην ασφαλίζετε τις επικίνδυνες συσκευές

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο, από τα μηχανήματα που δεν είναι απενεργοποιημένα σωστά! Κάθε μηχάνημα που παράγει ενέργεια, είτε είναι χημική, είτε είναι ηλεκτρική, είτε είναι μηχανική, είτε είναι οποιασδήποτε άλλης μορφής, πρέπει να είναι ασφαλισμένο με τα ειδικά λουκέτα lockout tag out. Αν αμελήσετε να πραγματοποιήσετε αυτήν την διαδικασία κλειδώματος, μπορεί να θέσετε όλο το εργοστάσιο σε σοβαρό κίνδυνο.

 

Να αποσπάτε την προσοχή των συναδέλφων σας

 

Στον χώρο εργασίας δεν είναι δεκτές οι περιττές συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων. Πόσο μάλλον όταν δουλεύετε με μεγάλα μηχανήματα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, αν δεν είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφύγετε να τραβάτε την προσοχή κάποιου συναδέλφου σας, όταν χειρίζεται κάποιο μηχάνημα. Είναι πολύ προτιμότερο να μοιραστείτε αυτό που θέλετε με τον συνάδελφό σας στο διάλειμμα ή μετά την δουλειά, ώστε να μην υπάρξει η πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα.

 

Να έχετε κοντά τα προσωπικά σας αντικείμενα

 

Καθώς δουλεύετε, είναι εύκολο να πέσει κάποιο από τα προσωπικά σας αντικείμενα στο μηχάνημα με το οποίο δουλεύετε και κατά συνέπεια στο προϊόν που παράγετε. Οπότε, για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, σωστό είναι να έχετε τα πράγματά σας σε ασφαλείς αποστάσεις. Μπορείτε να έχετε το κινητό σας, τα κλειδιά σας και το πορτοφόλι σας σε μία τσάντα, την οποία θα την έχετε κλεισμένη σε κάποιο ντουλάπι.

 

Να μην προσέχετε τα άκρα σας

 

Καθώς δουλεύετε με μηχανήματα, είναι πολύ πιθανό να χτυπήσετε! Δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα. Για να μην βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, προσπαθήστε να προσέχετε κυρίως τα χέρια σας, έτσι ώστε να μην τραυματιστείτε σοβαρά.