Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Θεόδωρο Σκυλακάκη στο Yπουργείο

Ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης για την επιδότηση των οικογενειών και των επιχειρήσεων των Σερρών που χρησιμοποιούν την τηλεθέρμανση ως καύσιμο για την θέρμανσή τους.

Ως γνωστόν, την περσινή χρονιά μετά από επίμονες προσπάθειές μου, κοινοβουλευτικές και κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με τους αρμόδιους υπουργούς ( Δελτία Τύπου–Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021, 13 Οκτωβρίου 2021, 10 Νοεμβρίου 2021) είχε χορηγηθεί επίδομα για πρώτη φορά στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την τηλεθέρμανση λόγω της αύξησης των λογαριασμών εξαιτίας της ανόδου των τιμών του φυσικού αερίου.

Φέτος καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη – λόγω και των νέων αυξήσεων στην τιμή του φυσικού αερίου – να δοθεί μεγαλύτερη επιδότηση για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός άμεσα θα εκδώσει την υπουργική απόφαση για όλες τις κατηγορίες καυσίμων (τηλεθέρμανση, πέλετ, καυσόξυλα, φυσικό αέριο, φωτιστικό πετρέλαιο κλπ.), αυξάνοντας τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να πάρουν πολύ περισσότερες οικογένειες το βασικό επίδομα και διευρύνοντας τη βάση των δικαιούχων όσον αφορά τα καυσόξυλα και το πέλετ πληθυσμιακά από 3.000 σε 10.000 κατοίκους.

Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ανάγκη να στηρίξει τα νοικοκυριά απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής κρίσης κάνει ό,τι είναι δυνατόν δημοσιονομικά για να περιορίσει το εύρος τους.