Η διαφορά είναι στην πρώτη ύλη!

Η Μαρία Ευγενειάδη από την τυροκομική μονάδα «Ευγενειάδη»
στη Σκοπιά του Δήμου Ν. Ζίχνης είναι η «αληθινή φωνή» στο κατσικίσιο τυρί και γιαούρτι στις Σέρρες.
Μια ήρεμη, παραγωγική και δημιουργική δύναμη, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Μαζί με τον αδερφό της Αντώνη και μαζί με άξιους συνεργάτες «τρέχουν» την οικογενειακή επιχείρηση. Άνθρωποι νοικοκύρηδες φιλόξενοι και αισιόδοξοι παρά τις πάμπολλες δυσκολίες της τρέχουσας εποχής.
Η οικογένεια έχει «παρελθόν» στην Τυροκομία ήδη από το 1984  «Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που την ιδρύσαμε και τη λειτουργούμε με πολλή αγάπη, με αμέριστη φροντίδα για τα ζώα μας, αλλά και με πολλή δουλειά στο κομμάτι της Μεταποίησης των εξαιρετικών γαλακτοκομικών προϊόντων που διαθέτουμε, μας είπε η ίδια κατά την εδιαφέρουσα επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις τους. Πάμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα στη συνέντευξη που ακολουθεί.
Ποια ανάγκη «γέννησε» την Τυροκομική μονάδα «Ευγενειάδη»;
Έχουμε την ελεγχόμενη κτηνοτροφική μονάδα αιγών και τη σύγχρονη Τυροκομική Μονάδα με την επωνυμία μας «Ευγενειάδη».
Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που την ιδρύσαμε και τη λειτουργούμε με πολλή αγάπη, με αμέριστη φροντίδα για τα ζώα μας αλλά και με πολλή δουλειά στο κομμάτι της Μεταποίησης των εξαιρετικών γαλακτοκομικών προϊόντων που διαθέτουμε. Εξυπηρετούμε καθημερινά όλους τους πελάτες, πηγαίνουμε τα αγαθά μας ακόμη και από πόρτα σε πόρτα σε όποια διεύθυνση αυτοί επιθυμούν.
Μιλήστε μας για τις εγκαταστάσεις του Τυροκομείου και τα προϊόντα που παράγετε..
Οι γονείς μας ξεκίνησαν το 1984 με τις πρώτες εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας μας. Όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα οι στόχοι μας μεγάλωναν και αντιστοίχως μεγάλωναν και διευρύνονταν και οι εγκαταστάσεις μας. Μεταποιούμε εμεις οι ίδιοι την πρώτη ύλη, το κατσικίσιο γάλα μας σε διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα. Κατσικίσιο τυρί, γραβιέρα, κατσικίσιο γιαούρτι, μυζήθρα και άλλα.
Ποιος ο δικός σας ρόλος στην επιχείρηση;
Η ενασχόληση με τον Πρωτογενή Τομέα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο και πάντως απαιτεί πολλές θυσίες. Σίγουρα όμως όταν κάνεις κάτι που αγαπάς και αφιερώνεις για αυτό πολλές ώρες, τότε έχω τη γνώμη ότι η επιτυχία είναι δεδομένη.
Η Μαρία με σπουδές στη γαλακτοκομία σε Ελλάδα και εξωτερικό μαζί με τις γνώσεις του Αντώνη για τα ζώα καταφέρνουν καθημερινά να αναπτύσσουν τη δουλειά τους και παράλληλα τα όνειρα τους! Είμαστε δυο νέοι άνθρωποι, δυο αδέρφια, που έχουμε στόχο μεγαλώνοντας την μονάδα μας να μπούμε στην ξένη αγορά.
Πως θα μπορούσε να συνδεθεί καλύτερα το τυρί με τον τουρισμό; Η δική σας Τυροκομική Μονάδα είναι επισκέψιμη..
Η Τυροκομική Μονάδα «Ευγενειάδη»  είναι επισκέψιμη.  Καθημερινά, πολύς κόσμος, εντός και εκτός Ν.Σερρών, Έλληνες αλλά και ξένοι έρχονται στις φιλόξενες εγκαταστάσεις μας, ξεναγούνται και το δίχως άλλο φεύγουν ικακνοποιημένοι από όσα βλέπουν εδώ. Είναι ωραίο που έχουμε αυτή την άμεση επαφή με τους πελάτες μας. Είναι κάτι που μας χαροποιεί. Οι εγκαταστάσεις μας είναι πραγματικά ανώτερου επιπέδου. Στην ουσία πρόκειται για ένα πέτρινο κάστρο, πολύ ιδιαίτερο σαν κτήριο, το οποίο όλοι όσοι επισκέπτονται φεύγουν έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.

instagram: tirokomiki_monada_evgeneiadi