Το ονειρεύεσαι καιρό ή και κάποια λεπτά τώρα. Ένα τατουάζ που σημαίνει πολλά για σένα ή απλά θέλεις να το έχεις πάνω σου. Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκες ακριβώς το σχέδιο κι αισθάνεσαι ότι μπορείς να το κάνεις εδώ και τώρα.

Για περίμενε, όμως. Τα τατουάζ είναι μια υπέροχη μορφή τέχνης, σίγουρα. Όμως, το ότι κάτι είναι τέχνη δε σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστο. Ειδικά όταν πρόκειται να φέρεις πάνω σου τέχνη αυτή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ποια είναι τα sos που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, πριν νιώσεις τη βελόνα στο δέρμα σου;

  1. Μην προτιμήσεις ένα walkin tattoo, αν δεν το έχεις σκεφτεί καλά

Ναι, ο αυθορμητισμός είναι ένα αναγκαίο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και για το δέρμα σου. Το να μπεις σε ένα tattoo studio και να διαλέξεις έτοιμα τατουάζ, χωρίς να το έχεις σκεφτεί ιδιαίτερα, σπάνια είναι μια καλή ιδέα. Αν θέλεις να έχεις πάνω σου ένα έργο τέχνης που θα σε εκφράζει πλήρως για το υπόλοιπο της ζωής σου, τότε χρειάζεται σκέψη και μερικές συναντήσεις με τον tattoo artist της επιλογής σου.

  1. Μην κάνεις τατουάζ σε σημείο που δεν μπορείς να υποστηρίξεις

Βλέπουμε συχνά άτομα με τατουάζ σε λαιμό, πρόσωπο και άλλα εμφανή σημεία. Τα άτομα αυτά έχουν ένα επάγγελμα που μπορεί να στηρίξει την εικόνα τους αυτή. Αν εσύ βιοπορίζεσαι με μια εργασία πιο συμβατική, ίσως να μην είναι η ιδανική τοποθεσία για τατουάζ κάποιο τόσο εμφανές σημείο. Σκέψου το σώμα σου μακροπρόθεσμα, αφού το τατουάζ σου θα μείνει για πάντα εκεί.

  1. Πες όχι σε tattoo studios χωρίς τις απαραίτητες άδειες

Ακόμα κι αν ο αγαπημένος σου, πιστοποιημένος tattoo artist, ασκεί το επάγγελμά του στο σπίτι του, όσο επαγγελματίας κι αν είναι, δεν είναι σίγουρη η ασφάλειά σου. Προτίμησε μόνο tattoo studios με άδεια λειτουργείας, που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλειά σου.

Έκανα λάθος με το νέο μου τατουάζ. Τι μπορώ να κάνω;

Αν διαβάζεις με αγωνία αυτές τις γραμμές, τότε δεν ακολούθησες τις παραπάνω συμβουλές. Φυσικά, όμως, υπάρχουν λύσεις. Αν το «λάθος» είναι μικρό, τότε μπορείς να κάνεις ένα όμορφο cover up tattoo από έναν πολύ καλό επαγγελματία tattoo artist. Αν το λάθος είναι μεγαλύτερο και σε λάθος σημείο, τότε η ιδανική λύση είναι η αφαίρεση τατουάζ με laser https://tattoolaser.gr/. Μια ολοένα και πιο αξιόπιστη μέθοδος, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ, πραγματοποιείται σε μια σειρά συνεδριών, που εξαλείφουν πλήρως το τατουάζ της επιλογής σου. Αρκεί κι εδώ να βρεις τους σωστούς επαγγελματίες.

Η ομορφιά πονάει, όμως, όχι για πάντα. Αν το τατουάζ σου είναι ένας μόνιμος «πονοκέφαλος», τότε μάλλον δεν σου χαρίζει και ομορφιά.