- 148

Πάβλοβα.
Φωλιά μαρέγκας, γεμιστή με σαντιγί, γαρνιρισμένη με φρέσκιες φράουλες βιολογικής καλλιέργειας.
Συνοδεύεται από σάλτσα φράουλας με τζίν Tanqueray.
Επιδόρπιο που φέρει το όνομα της διάσημης πρίμα μπαλαρίνας του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου, Anna Matveyevna Pavlova, δημιουργήθηκε προς τιμήν της κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Νέα Ζηλανδία, στα τέλη του 19ου – αρχές 20ου αιώνα.
Στην προσπάθεια ενός σεφ του ξενοδοχείου Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας το 1926, να αποδώσει την άριστη τεχνική και χάρη με την οποία χόρευε η Anna, συνέθεσε ένα γλυκό αέρινο και ανάλαφρο σαν το χορό της, δροσερό και γλυκό σαν την ίδια…
Έτσι ακριβώς λοιπόν, με μία μοντέρνα πινελιά, φτιάξαμε και εμείς το θρυλικό αυτό επιδόρπιο.
Μαρέγκα τραγανή και αέρινη, με γέμιση από πλούσια, κρεμώδη και ανάλαφρη σαντιγί, γαρνίρεται από φράουλες γλυκές και ζουμερές και συνοδεύεται από μια σάλτσα φράουλας ενισχυμένη με τζιν.
Γλυκό με ιστορική σημασία, ελαφρύ και ανεπανάληπτο απευθύνεται σε εκλεπτυσμένους ουρανίσκους με λεπτεπίλεπτες και φίνες προτιμήσεις.
Πάντα με τη σφραγίδα ποιότητας του ζαχαροπλαστείου Αναΐς.
Δοκιμάστε το.
Αποκλειστικά στο ζαχαροπλαστείο Αναΐς.