Μία απόφαση που φαίνεται πως είναι ενδεικτική του πολιτικού «κλίματος» που επικρατεί και που δείχνει πως το προεκλογικό «παιχνίδι»… χοντραίνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές, έλαβε ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης ανακάλεσε από σήμερα (07-10-2022) την υπ’αριθμ. 701/7906/02-11-2021 απόφασή του, ως προς το σκέλος που αφορά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αχιλλέα Δηματάκη, τον οποίο και έπαυσε από Αντιδήμαρχο και τον απάλλαξε από την άσκηση των ανατιθεμένων αρμοδιοτήτων, πριν τη λήξη της θητείας του.

Ο κ. Μπόζης εξαπολύει «κατά μέτωπο επίθεσης» αναφέροντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, καταλογίζοντας στον κ. Δηματάκη πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης αναφέρει τους εξής λόγους:
«Ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του, καθότι η φυσική του παρουσία στο Δημοτικό Κατάστημα είναι επιφανειακή και περιορίζεται σε ελάχιστη ώρα και ελάχιστες ημέρες, αν και έμμισθος Αντιδήμαρχος.
Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του δεν συνεργάζεται με τον Δήμαρχο, τον οποίο και πρέπει να επικουρεί.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο η παρουσία του είναι απαξιωτική, διασπαστική και με ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά της Δημοτικής Αρχής.
Λόγω των ανωτέρω διαταράσσεται η συνοχή και η καλή λειτουργία των μελών της παράταξης του Δημάρχου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της Δημοτικής Αρχής».

Επίσης, ο κ. Μπόζης ανακάλεσε από σήμερα (07-10-2022) την υπ’ αριθμ. 19/341/21-01-2022 απόφασή του ως προς τον ορισμό του κου Δηματάκη Αχιλλέα του Ξενοφώντα από μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέχρι την έκδοση νεότερης απόφασης, οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί θα ασκούνται από τον Δήμαρχο.

Παράλληλα, ορίσθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Θόδωρος Κορδοκούζης, ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πηγή: infonews24.gr