Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Αμφίπολης Μπαχάρη Μπαχαρόπουλου, από την παράταξη του Δημάρχου Στέργιου Φραστανλή.

Ένα γεγονός που έχει προκαλέσει «τριγμούς» μέσα στους «κόλπους» της παράταξης.

Την περασμένη Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίπολης και στο πλαίσιο της συνεδρίασης εξελέγη νέος Αντιπρόεδρος Δ.Σ., θέση που κατείχε μέχρι εκείνη την ημέρα ο κ. Μπαχαρόπουλος.

Κατά την Α΄ φάση για την ανάδειξη υποψηφίων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χαρίτων Κατσάρας, κάλεσε την παράταξη της δεύτερης εκλογικής δύναμης να αναδείξει τον υποψήφιό της για το αξίωμα του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, με ενδοπαραταξιακή μυστική ψηφοφορία.

Ο κ. Κώστας Μελίτος, επικεφαλής της δεύτερης εκλογικής δύναμης, απουσίαζε από την συνεδρίαση. Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μέλος της παράταξης της δεύτερης εκλογικής δύναμης, δήλωσε ότι είναι ο ίδιος ο μοναδικός υποψήφιος από την παράταξη του για το αξίωμα του αντιπροέδρου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα για την θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου παρά η μοναδική αρχική υποψηφιότητα, ενημέρωσε το σώμα ότι θα πρέπει να επικυρώσουν την εκλογή του υποδειχθέντος υποψηφίου με μυστική ψηφοφορία.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος επί των δεκαέξι (16) ψηφισάντων, συγκέντρωσε δεκατέσσερις (14) θετικές ψήφους και δύο (2) λευκά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο ότι για το υπόλοιπο της θητείας ήτοι από 21-08-2022 έως 31-12-2023, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Πηγή: infonews24.gr