Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 06/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν εξήντα (160) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα ενενήντα οκτώ (98) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εξήντα δύο (62) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (06/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 37 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκατέσσερις (14) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Τρία τα κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

Από την αρχή της περιόδου ανιχνεύθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Σερρών τρία κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου.
Από αυτά, τα δύο κρούσματα εντοπίσθηκαν στο Δήμο Σιντικής και πρόκειται για ασθενείς με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), ενώ το ένα κρούσμα ανιχνεύθηκε στη Δήμο Βισαλτίας και πρόκειται για ασθενή χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ).