Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθολαλίτσες»  και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) σας προσκαλούν στην Ημερίδα/έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Παραμυθιού με τον τίτλο: “Παραμυθία” το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί στο αμφιθέατρο τελετών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και εισηγητές της Ημερίδας που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Τελετών “Γιώργος Καφταντζής”  της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών έχει ως εξής:

11:00- 12.00: Ημερίδα με 2 εισηγήσεις:

  • Έναρξη του Φεστιβάλ, καλωσόρισμα από τις Παραμυθολαλίτσες.
  • Καλωσόρισμα της Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδης, Φιλόλογος.
  • «Παραμύθι, Παραμυθία, Αειφορία»: Ο ρόλος του παραμυθιού στην ανάπτυξη της κοινωνίας και η αειφόρος εξέλιξη ενός τόπου διαμέσου εκδηλώσεων ανάδειξης της λαϊκής προφορικής παράδοσης. Ομιλητής: Γιώργος Ευγενικός, Αφηγητής, Καλλιτεχνικός διευθυντής Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
  • «Το λαϊκό παραμύθι στην εκπαίδευση»: Η επανεκτίμηση του λαϊκού παραμυθιού και ο παρηγορητικός του λόγος. Ιδέες για δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση του μέσα στην τάξη. Ομιλήτρια: Ανθή Θάνου, Αφηγήτρια, Νηπιαγωγός. Συντονιστής : Λευτέρης Πασσιάς, μουσικός υποψήφιος διδάκτωρ και διδάσκων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Από το Γραφείο Τύπου

της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.