Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου των παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στις εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Εστίας στο Σιδηρόκαστρο.

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, για να λειτουργήσει με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και των ονομαστηρίων της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γερόντισσας Ιακώβης.

Για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος  θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στις 5:00 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Άνω Ποροΐων και στις 6:30 στην εορτάζουσα ενορία του Καλοχωρίου, ενώ ανήμερα της εορτής την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου θα προεξάρχει κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Δασοχωρίου.

Την 28η Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου, θα προστεί της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο και θα τελέσει την επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Πεσόντων της πόλεως. Κατόπιν, θα παρακολουθήσει την Κατάθεση Στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαρωπού.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

 

 

*Ενημερώνουμε, επίσης, ότι από την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη 11-12 το πρωί θα πραγματοποιείται ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής από την κ. Χριστίνα Παπαδημητρίου στη Χριστιανική Εστία στο Σιδηρόκαστρο.