Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στην τελετή των Κερδυλλίων για να τιμήσει τη μνήμη των 250 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Οκτωβρίου του 1941.

Εδώ πονά η μνήμη.

Πονά η μνήμη γιατί η Σφαγή των Κερδυλλίων, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές ανθρώπινες θηριωδίες, ένα ολοκαύτωμα. Αίμα αθώων ψυχών χύθηκε από τα πολυβόλα των Ναζί κατά την διάρκεια της Κατοχής,  άμαχοι κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων Σερρών εκτελέστηκαν από άνδρες της γερμανικής Βέρμαχτ.

 

Εδώ πονά η δικαιοσύνη.

Πονά η δικαιοσύνη γιατί ακόμα δεν δικαιώθηκαν οι συγγενείς, οι απόγονοι των θυμάτων. Ποτέ δεν υπήρξε μια έμπρακτη συγγνώμη από την Γερμανία. Το ζήτημα των επανορθώσεων παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες. Και όσο η πανανθρώπινη ανάγκη της  δικαιοσύνης δεν αποδίδεται,  τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα καραδοκούν εφόσον ποτέ δεν δικάζονται. Τόσο οι αποζημιώσεις και οι επανορθώσεις όσο και η δημοκρατική επαγρύπνηση θα βάλουν φρένο στην εκ νέου Ναζιστικοποίηση της Ευρώπης όπου το αυγό του φιδιού δείχνει να εκκολάπτεται.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΡΑ.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ