Υπεγράφη στο πλαίσιο της ΔΕΘ το μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση παραρτήματος του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες (Greek Innovation Lab for Women) στον κόμβο του ΔΙΠΑΕ Σερρών, ανάμεσα στην Υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ κ. Αθανάσιο Καΐση. Παρών στην τελετή υπογραφής ήταν και ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος και ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της δομής από τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς και ο καθηγητής και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ Σπύρος Μάμαλης.

Το Κέντρο βοηθά στην εκπαίδευση και κατάρτιση των κοριτσιών και των γυναικών στην έρευνα, την τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία. Ουσιαστικά, τους ανοίγει τον δρόμο για ένταξη στους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα εστιάσει στην υποστήριξη των γυναικών στο χώρο της καινοτομίας, ενσωματώνοντας το γυναικείο ταλέντο στη βιώσιμη και πράσινη εποχή της ελληνικής οικονομίας.

Η Υφυπουργός κ. Συρεγγέλα δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι το Κέντρο προωθεί την ισότητα των φύλων και το γυναικείο ταλέντο, μέσω της ένταξης των γυναικών σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΙΠΑΕ κ. Καΐσης ευχαρίστησε τον κ. Χατζηβασιλείου για την πρωτοβουλία και την επίσπευσή του να ιδρυθεί στις Σέρρες παράρτημα του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του ίδιου του Πανεπιστημίου, όπως και την Υφυπουργό Εργασίας για την αμέριστη υποστήριξή της στην αναβάθμιση του ΔΙΠΑΕ.

Ο Σερραίος βουλευτής ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα και τον Πρόεδρο του ΔΙΠΑΕ Αθανάσιο Καΐση για την άριστη συνεργασία. Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι οι προσπάθειες του ΔΙΠΑΕ, στις οποίες σταθερά βρίσκεται αρωγός, ευοδώνονται με τη στήριξη της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι η δομή θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2023.