Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses παρουσιάζουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 11.00  στον 1ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών (Παιδική Βιβλιοθήκη) το πρόγραμμα Erasmus+ «H2O» του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, με θέμα το νερό και τις λίμνες καθώς και τις δραστηριότητές που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια αυτού του προγράμματος:

1η Δραστηριότητα: Ανάγνωση της ιστορίας “Οι τουρίστες των λιμνών της Ευρώπης” που συνέγραψαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών του 20ου Δ.Σ. Σερρών με την τεχνική του kamishibai και δημιουργία της δικής τους εικόνας με θέμα τα φυσικά στοιχεία του νερού, εμπνεόμενοι από τίτλους βιβλίων που θα εντοπίσουν στη βιβλιοθήκη, γράφοντας μια λεζάντα στα Γαλλικά και τέλος παρουσίασή τους στην ολομέλεια με τη μορφή ιαπωνικού θεάτρου δρόμου (kamishibai).

2η Δραστηριότητα: Παρουσίαση χαρτών της λίμνης Κερκίνης και της Ευρώπης που καλλιτέχνησαν οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών του 20ου Δ.Σ. Σερρών, καθώς και φιγούρων στοιχείων της λίμνης, που σχεδίασαν και εκτύπωσαν τρισδιάστατα και προγραμματισμός διαδρομών με το ρομποτάκι cubetto . Οι μαθητές καλούνται να μάθουν τις κατευθύνσεις στα Γαλλικά, να προγραμματίσουν το ρομποτάκι ώστε να εκτελέσει τη σωστή διαδρομή και να δημιουργήσουν τον δικό τους χάρτη.

Ηλικία συμμετεχόντων: 8-12 ετών.

Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα εντός της αίθουσας των δράσεων. Πριν την έναρξη της δράσης οι γονείς θα πρέπει να παραδώσουν το ειδικό έντυπο συγκατάθεσης(αφορά την εκχώρηση δικαιωμάτων για φωτογράφηση στα social media) στο τμήμα δανεισμού.

Προεγγραφή στον 1ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και στο τηλ. 2321 0 98557

Περιμένουμε με χαρά τους μικρούς γαλλόφωνους φίλους μας!