Τα λόγια των κυβερνώντων για ισοτιμία και βελτίωση της ζωής των ΑμεΑ ήταν ΠΑΧΙΑ άλλα ΨΕΥΤΙΚΑ.

Είμαστε τα πρώτα θύματα της πολιτικής της «ατομικής ευθύνης» στην πανδημία, η πλειοψηφία των 32.500 νεκρών, των κατεστραμμένων από το σύστημα υγείας μίας νόσου.

Νιώθουμε άμεσα την υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, τις συνέπειες του υπέρογκου κόστους αυτής στις ζωές μας (πχ θεραπείες, εξετάσεις, φάρμακα κα).

Αγωνιούμε από τη διάλυση των δημόσιων/δημοτικών δομών πρόνοιας-φροντίδας, την απουσία στήριξης στην αυτόνομη διαβίωση μας, η επιβίωση μας (πχ στέγαση, υγιεινή, τουαλέτα κα) παραμένει αβέβαιη.

Πληρώνουμε το μεγαλύτερο τίμημα από την απελευθέρωση της ενέργειας. Το ηλεκτρικό ρεύμα και η θέρμανση είναι ζωτικής σημασίας για εμάς (πχ φόρτιση εξοπλισμού, επιβαρυμένη υγεία κα).

Υποφέρουμε περισσότερο από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και στις οικονομικές κυρώσεις. Η ακρίβεια μας απαγορεύει την αξιοπρεπή διαχείριση της βλάβης μας (πχ ειδικά βοηθήματα κα), οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ στερούν ζωτικούς για μας πόρους (πχ προσβασιμότητα, εκπαίδευση κα)

Η ζωή μας όχι μόνο δε γίνεται καλύτερη, αλλά ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ εκ νέου και η ίδια μας η ύπαρξη.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων, τριών χρόνων πανδημίας και εγκλεισμού, όχι μόνο δεν «συμπεριληφθήκαμε» στην κοινωνία, αλλά απειλούμαστε να περιθωριοποιηθούμε στα κρεβάτια μας. Πλέον δεν είναι δύσκολη η πρόσβαση και η μετακίνηση μας στην πόλη, αλλά η πρόσβαση στο αμαξίδιο μας και η μετακίνηση στο σπίτι μας. Η εξάρτηση από τους ανθρώπους μας μεγαλώνει! Το όποια βήματα έγιναν τα στη συμμετοχή μας σε εκπαίδευση, εργασία, κοινωνική ζωή, έρωτα και σχηματισμό οικογένειας κινδυνεύουν να χαθούν. Τα πραγματικά θεμέλια για την επίτευξη της κοινωνικής μας ισοτιμίας υποχωρούν.

Σε αυτό το έδαφος διατηρούνται αναχρονιστικές αντιλήψεις που μας κατηγοριοποιούν σε δεύτερης κατηγορίας «όντα», ανίκανα να έχουν φυσιολογική ζωή, ακόμη και να αυτοεκπροσωπηθούν. Στην καλύτερη περίπτωση μας αντιμετωπίζουν με οίκτο, γεγονός που μας καθιστά «κάδρο» σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες (ειλικρινείς ή όχι). Στη χειρότερη οδηγούν σε ρατσιστικές και μισαναπηρικές συμπεριφορές. Πληθαίνουν τα «μεμονωμένα» περιστατικά προσβολών, βίας και κακοποίησης.

Η προσέγγιση της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων για την αναπηρία, ως ατομική ή οικογενειακή υπόθεση του ατόμου που έχει τη βλάβη, χρεοκόπησε παταγωδώς! Προσάρμοσε τις πολιτικές για την αναπηρία στις ανάγκες των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αντικρύζοντας μας ως δημοσιονομικό βαρίδιο, ως εργαλείο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων (πχ τηλεργασία, μερική απασχόληση κα), προπαντός ως καταναλωτές εμπορευμάτων σχετικών με την αναπηρία. Το νέο ΕΣΥ και το νέο Σχέδιο για την αναπηρία είναι της ίδιας λογικής. Τελικά ΓΙΝΑΜΕ ΛΙΠΑΣΜΑ για να «αυγατίσουν» τα κέρδη των λίγων. Δε γίναμε όμως ισότιμοι, ούτε μετρήθηκαν ουσιαστικά βήματα στην ικανοποίηση των αναγκών μας. Και ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, όπως βεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είναι προ των πυλών!

Όλα αυτά ενώ η ανάπτυξη της επιστήμης-τεχνολογίας ανοίγει δρόμους για την πραγμάτωση της ισοτιμίας μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Όμως η φιέστα που στήνει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ είναι άλλης λογικής. Αφορά και πάλι την εξαπάτηση των ΑμεΑ.

Βαρεθήκαμε τις κούφιες υποσχέσεις των διάφορων «σωτήρων»! Οργανωνόμαστε και κινητοποιούμαστε με γνώμονα τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της επιστήμης-τεχνολογίας, ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!

Προτρέπουμε όσους μπορούν να μετέχουν στην κινητοποίηση στην Πλατεία ΧΑΝΘ στις 18:00 μαζί με σωματεία και φορείς από την ΠΕ Σερρών (Αναχώρηση στις 16:00 από το Εργατικό Κέντρο).

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Διασφάλιση της αναγκαίας παροχής ρεύματος και θέρμανσης σε όλους τους ΑμεΑ
  • Δωρεάν θεραπείες και σύγχρονα τεχνολογικά με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών και χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών
  • Αυξήσεις στα επιδόματα και τις συντάξεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα και την ενέργεια
  • Στήριξη του Βοήθεια στο Σπίτι -Προσωπικό βοηθό για αυτόνομη διαβίωση όσων και για όσο έχουν ανάγκη