Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νίκας η συλλογή διηγημάτων της Πολύνας Γ Μπανά με τίτλο: «Μικρές Ρωγμές». Την εισαγωγή της συλλογής υπογράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας ενώ το έργο του εξωφύλλου ανήκει στον Βασίλη Βαφειάδη.

 

 

 

Γυναικεία συνθήκη και συνθηκολόγηση, µε ηθικές που δικαιολογούν «ολίγον από ξύλο».
Μπορεί µια παντρεµένη γυναίκα να δηλώσει απούσα από την αναπαραγωγική αποστολή του γάµου;
Sweet sixteen κορίτσια, µπάρµαν των κεντρικών µπαρ, αλκοόλ (πολύ αλκοόλ), χάπια και… αθωότητα.
Πώς καταλήγει ένας τµηµατάρχης β’ που βαθιά µέσα του νιώθει ποιητής;

Ποιες είναι, τελικά, οι ΜΙΚΡΕΣ ΡΩΓΜΕΣ των ανθρώπων;

Όλος ο µικρόκοσµος της ελληνικής περιφέρειας και, κατ΄ ακολουθίαν, η ίδια η ανθρώπινη φύση, µπροστά σ’ ένα µεγεθυντικό φακό. Αντιλήψεις και νοοτροπίες, µοναξιά και σχέσεις εξουσίας, αδυναµίες και πάθη, µέσα από µικρές ανθρωποκεντρικές ιστορίες, µε πολλαπλά νοήµατα που σε κάνουν να σκεφτείς, να προβληµατιστείς ή και να αναθεωρήσεις

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Πολύνα Γ. Μπανά γεννήθηκε το 1968, στη ∆ράµα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος του Τµήµατος Νοµικής καθώς και του Τµήµατος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Ειδίκευσης (Μάστερ) στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. Έχει µελετήσει, επίσης, τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diplôme d’ Études Françaises-2ème degré, Οption: Littérature) και την ιταλική γλώσσα (Diploma di Lingua Italiana).

 

 

Είναι δικηγόρος και, συγχρόνως, νοµική σύµβουλος του ∆ήµου ∆ράµας. ∆ραστηριοποιείται συστηµατικά, εδώ και δεκαετίες, στην παρουσίαση βιβλίων λογοτεχνίας και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Από το 2021, είναι υπεύθυνη για τις παράλληλες λογοτεχνικές εκδηλώσεις Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύµατα του ∆ιεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράµας. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων (α΄ έκδοση: Ιούνιος 2017, β΄ έκδοση: Νοέµβριος 2017). Έχει συµµετάσχει στο συλλογικό έργο Τα Ποιήµατα του 2017 (2018), στην ανθολογία µικροδιηγήµατος Με µια σχεδία (2020), στον συλλογικό τόµο διηγηµάτων 1821. Μέσα από τη µατιά σύγχρονων συγγραφέων (2020), στο ανθολόγιο ποίησης Εφ ’ ενός γίγνεσθαι; 2 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ 2021. (2021) και στον συλλογικό τόµο διηγηµάτων Γενέθλια Πόλη (2022). Ποιήµατα, διηγήµατα και λογοτεχνικές µεταφράσεις της έχουν δηµοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά, λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και σε ιστολόγια.