Ενώ η γερμανική κυβέρνηση προχωρά στη δραστική μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται κάθε μείωση στη φορολογία στα καύσιμα, που στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Το κυβερνητικό επιτελείο, αντί να αξιοποιήσει προς όφελος του πολίτη τα φορολογικά υπερέσοδα των 5,1 δισ. το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022, που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από την υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αναπαράγει φτηνούς ισχυρισμούς, όπως ότι η «η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα δεν είναι ρεαλιστική ούτε δίκαιη ως λύση» καθώς οι «φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα».

Βέβαια μπαίνοντας σε προεκλογική χρονιά αναμένουμε τα υπερέσοδα από την υψηλή φορολογία των καυσίμων, από την υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων λόγω του υψηλού πληθωρισμού και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, να γίνουν, κατά την προσφιλή μέθοδο της λαϊκίστικης Δεξιάς, επιδόματα και προεκλογικές υποσχέσεις. Αφού λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφαίμαξε τους πολίτες για ένα ολόκληρο 7μηνο τώρα θα τους δώσει ένα προεκλογικό φιλοδώρημα. Με το ένα χέρι λοιπόν γδέρνει οικονομικά τους πολίτες και με το άλλο τους δίνει ένα μικρό μέρος αυτών των χρημάτων στα πλαίσια της ενίσχυσης του κοινωνικού προφίλ της ανάλγητης κοινωνικά κυβέρνησης της Δεξιάς. 

Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε επιμείνει στην προσωρινή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, όπως επίσης και στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Τότε η ΝΔ μας λοιδορούσε, σήμερα η απόφαση του καγκελαρίου Σολτς δείχνει ότι είχαμε δίκιο.