Σήμερα, που παρακολουθούμε τη βάναυση υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοκρατία θωρακίζει ΠΡΩΤΑ τα δικαιώματα του Πολίτη. Το δικαίωμα για δημόσια υγεία, παιδεία, αξιοπρεπή εργασία, ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος, εν τέλει την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία μας.Χωρίς κηδεμονία και λογικές συναλλαγής ή υποτέλειας.
Οι υποκλοπές αλλά κυρίως η προσπάθεια συγκάληψης τους τραυματίζουν το δημοκρατικό μας φρόνημα.Την ίδια ώρα οι αξίες ισονομίας και ατομικης ή κοινωνικής αξιοπρέπειας περιφρονουνται συστηματικά, ενώ διαμορφώνονται συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικής ανασφάλειας.Στη μάχη ανατροπής της νοσηρής κατάστασης για τη χώρα στρατεύομαι με τους συντρόφους μου σ΄έναν συλλογικό, κοινό Αγώνα
Σε αυτή τη μάχη, που υπηρετεί η δημόσια δράση μου όλα αυτά τα χρόνια , θα συνεχίσω -αυτονόητα- να είμαι Παρών.
H απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος Βουλευτής στις επόμενες εκλογές ήταν μια δύσκολη απόφαση,που πάρθηκε μετά από σκέψη και συζήτηση με την οικογένειά μου και αγαπημένους συντρόφους μου. Παραμένω στρατιώτης και θα συνεχίσω ν΄ αγωνίζομαι.
Με όλες μου τις δυνάμεις για τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.
Στα χρόνια της συμμετοχής μου στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν γεμάτα: Με αγώνες γόνιμους και αποδοτικούς για αλλαγή.Με πολιτικές δράσεις και ρίξεις με καθεστωτικές αντιλήψεις. Με χαρές και επιτυχίες αλλά και με πίκρες και λύπες.
Το ίδιο θα συνεχίσω να πράτω με ειλικρίνεια απέναντι σας και στο εξής. Με όλο μου το σθένος θα στηρίξω τον εκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ ως απλός στρατιώτης όπως όλοι οι σύντροφοι μου, που αποτελούν τη βάση και την καρδιά του Κινήματος της Δημοκρατικής Παράταξης που προσέφερε τις μεγάλες Αλλαγές, τις Τομές και τις Αξίες σ΄ αυτόν τον τόπο.
Είμαι περήφανος που αποτελώ μέλος της τεράστιας δημοκρατικής παράταξης η οποία υπήρξε Σωτηρία και με κόστος στάθηκε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της χώρας και ιστορίας της. Μαζί και πάλι για τις νέες μεγάλες Προκλήσεις που Προσδοκούμε!

Πασχάλης θ. Τόσιος
Μέλος του Πασοκ-Κινήματος Αλλαγής