Η παρουσίαση του προγράμματος του 40ου Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2022», έγινε σε κοινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γιάννη Αδαμούδη, που δόθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του διοικητηρίου Σερρών. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Δήμου Βισαλτίας και του ΔΗ.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α. με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας – Θράκης. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Σερρών.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: «Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής για το 40ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2022». Η Περιφέρεια στήριζε και στηρίζει, εμπράκτως, τέτοιες προσπάθειες και μάλιστα τον συγκεκριμένο θεσμό που μετρά 40 χρόνια ιστορίας. Για την συγκεκριμένη διοργάνωση έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί είναι ένας θεσμός με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Καλώ τις σερραίες και τους σερραίους να έρθουν. Είναι πολλές οι μέρες, υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα που μπορεί να καλύψει σχεδόν τους πάντες, οπότε τους καλώ όλους εκεί για να απολαύσουμε κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια του Δήμου Βισαλτίας και φέτος βλέπω ότι είναι ενδυναμωμένη . Εύχομαι καλή επιτυχία! Η Περιφέρεια θα είναι παρούσα. Θα στηρίξουμε τις εκδηλώσεις εμπράκτως αλλά και με την φυσική μας παρουσία».

Αθανάσιος Μασλαρινός – Δήμαρχος Βισαλτίας: «Ευχαριστώ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης του Νομού μας  που βρίσκονται σήμερα εδώ. Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τον κύριο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη μας τον κύριο Σπυρόπουλο, που πάντα στήριζαν, στηρίζουν και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ των Γερακινείων συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δράσης και αναμένουμε χιλιάδες κόσμου να το στηρίξει και φέτος». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των Γερακινείων και ευχαρίστησε το Υπουργεία Πολιτισμού και την Υπουργό κυρία Μενδώνη και το Υπουργείο Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας Θράκης που έθεσαν υπό την αιγίδα τους το φετινό Φεστιβάλ.

Γιάννης Αδαμούδης – Αντιδήμαρχο Πολιτισμού/πρόεδρος ΔΗ.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α.: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και τους επιχειρηματίες εντός και εκτός των συνόρων του Νομού μας για την στήριξη του θεσμού των Γερακινείων. Φέτος τα Γερακίνεια «κλείνουν» το μάτι στη νεολαία. Θέλουμε τους νέους να έρθουν και να περάσουνε καλά. Θέλουμε τους νέους να είναι δραστήριοι και κοντά στον δήμο, για αυτό και υπάρχουν δράσεις αποκλειστικά για την νεολαία».

40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2022»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (Περιοχή «Τσακαλάδες»)

20:30 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2022» με την αναπαράσταση πτώσης της Γερακίνας με τη συνοδεία μουσικής από νταούλια και ζουρνάδες.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (Περιοχή «Τσακαλάδες»)

21:00 μ.μ. Θεατρική Παράσταση «Δελησταύρου και Υιός», Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιαννακόπουλος, από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης, με πρωταγωνιστές τον Μιχάλη Μητρούση και την Όλγα Πολίτου.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

19:00μ.μ. Τουρνουά 3on3 σε συνεργασία με τον ΓΑΣ Βισάλτης στο κέντρο της Νιγρίτας. Τις βραβεύσεις θα κάνουν καταξιωμένοι έλληνες καλαθοσφαιριστές της Α1 κατηγορίας.

21:00μ.μ. «Μουσικές μνήμες της καθ΄ημάς Ανατολής.100 χρόνια από τον ξεριζωμό». Συμμετέχουν: Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φανού Κιλκίς, Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σύλλογος Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης «Εύξεινος Πόντος», Σύλλογος Γυναικών Λευκοτόπου, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας. Κείμενα-Αφήγηση Δρώμενου: Γιώργος Παρασκευάς Δημητριάδης.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

19:00μ.μ Εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Βισαλτίας στην Πλατεία Δημαρχείου.

20:00μ.μ. Χορευτική παράσταση από τα  παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Βισαλτίας στην Πλατεία Δημαρχείου.

20:30μ.μ. Παράσταση μοντέρνου χορού από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα».

21:30 μ.μ. Μουσική βραδιά με τους DJ HARRIS DELLIS & SOFIANA AVRAMAKI, MR DIKO και DJ RIGAS.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

19:00μ.μ. “Τα παραμύθια της Γερακίνας” με φόντο το πηγάδι στην περιοχή “Τσακαλάδες” στη Νιγρίτα. Αφήγηση παραμυθιών: Πηνελόπη Καλαμπαλίκα, Ελένη Τσιπλάκη και Σάκης Πεχλιβανίδης. Ανοιχτή εκδήλωση για τα παιδιά!

21:00μ.μ. Υποδοχή αιμοδοτικής φλόγας της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Πλατεία της Τερπνής.

22:00μ.μ Συναυλία με τον STAN ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗ στην κεντρική πλατεία Νιγρίτας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

21:00μ.μ. Υποδοχή αιμοδοτικής φλόγας της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών με διοργανωτές τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας.

22:00μ.μ Συναυλία “Music is life” με τον Στέλιο Ρόκκο