Ο τόπος μέσα μας

Παρουσίαση του νέου βιβλίου

της Δέσποινας Καϊτατζή – Χουλιούμη

 

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ, τα Public και οι εκδόσεις Αρμός οργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δέσποινας Καϊτατζή – Χουλιούμη «Ο τόπος μέσα μας».

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη συλλογή διηγημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Ζιντζιρλί τζαμί.

Θα προλογίσει ο Ζήσης Μητλιάγκας, φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Σερρών, ενώ η παρουσίαση θα γίνει από την Ισιδώρα Μάλαμα, φιλόλογο, και την Φανή Κεχαγιά, φιλόλογο και συγγραφέα.

Η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου θα μιλήσει για το έργο της και θα συνομιλήσει με το κοινό.

«Πενήντα αφηγήσεις που εκτυλίσσονται στο σήμερα με αναδρομές στο παρελθόν. ….

 Οι ήρωες κινούνται σε τόπους κλειστών κοινωνιών και σύγχρονων μητροπόλεων, το τοπικό συνδιαλέγεται με το οικουμενικό, η στιγμή με τη διάρκεια….

Με τις διαδρομές τους αγγίζουν τον αναγνώστη αναμοχλεύοντας δικές του μνήμες, βιώματα, συναισθήματα, ιδέες και στάσεις για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, τη μοναξιά και την παραβίαση ατομικού χώρου, την ετερότητα και την αλληλεγγύη, τη βία και τη συμπόνια, την αίσθηση του Εγώ, του Εμείς, του Άλλου, στο εδώ και το τώρα.»

 

 

 

 

 

Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη

Η Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη, γεννημένη στο Λιβαδοχώρι Σερρών κι απόφοιτη του Γυμνασίου Θηλέων Σερρών, ολοκλήρωσε τις προ- και μεταπτυχιακές σπουδές της (Msc) στη Σχολή Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ουψάλας κι εργάστηκε ως κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια σε Δημόσιες μονάδες Εκπαίδευσης, Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας στη Σουηδία και Ελλάδα.

Διετέλεσε Διοικητική Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Σερρών, δίδαξε Λέκτορας επί συμβάσει στο ΤΕΦΑ Σερρών του ΑΠΘ. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων συνεργάστηκε με δημόσιους φορείς και Πανεπιστημιακά ΚΕΚ, συντονίζοντας ομάδες Επιμόρφωσης ενηλίκων, Συμβουλευτικής γονέων και Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), του «The Uppsala University Alumni Network», της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ), και της Εταιρίας Karin Boye Sällskapet.

Εξέδωσε πέντε ποιητικές συλλογές και ένα βιβλίο μετάφρασης σουηδικής ποίησης.

Συμμετέχει σε συλλογικές εκδόσεις και έντυπες ή ηλεκτρονικές ανθολογίες.

Συνεργάζεται με έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά με κριτικές αναγνώσεις ή δημοσιεύσεις ποιημάτων και διηγημάτων της.

Ποιήματα και διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, σουηδικά, γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά.