Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα infonews24.gr

«Ξεσπάθωσε» το αντιεμβολιαστικό κίνημα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και γιγαντώθηκε και στη χώρα μας.

Η συζήτηση «άνοιξε» και όσον αφορά στους τακτικούς εμβολιασμούς των βρεφών και παιδιών, με τον Νομίατρο Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη να τονίζει με έμφαση πως στην περιφερειακή ενότητα Σερρών δεν έχει εντοπισθεί τέτοιο πρόβλημα και πως δεν έχουν επηρεαστεί ουσιαστικά οι εμβολιασμοί των παιδιών.

«Παρόλα αυτά όταν υπάρχει ένα κλίμα κατά των εμβολίων και ξέρετε τώρα με τον κορονοϊό επικράτησε το κλίμα κατά των εμβολίων, φυσικά έχει επηρεάσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ακόμη και κάποιος που ήταν πιστός στα εμβόλια αρχίζει να αμφισβητεί κάποια πράγματα. Είναι η όλη κατάσταση της εποχής μας που δημιουργεί πρόβλημα, γιατί ο εμβολιασμός γενικά ήταν μία επανάσταση τον τελευταίο αιώνα. Έσωσε χιλιάδες κόσμο από λοιμώξεις, από ιώσεις. Να σκεφτούμε την πολιομυελίτιδα, την ηπατίτιδα. Αρρώστιες που κάποιες έχουν εξαλειφθεί, κάποιες έχουν περιορισθεί πάρα πολύ» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κορονοϊός δημιούργησε μια… αναμπουμπούλα, μια κατάσταση πανικού στον κόσμο και έχει επηρεάσει αρνητικά πάρα πολύ κόσμο στο θέμα των εμβολίων.

«Αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να κοιτάμε την επιστήμη, να στηρίζουμε και να είμαστε κοντά στους γιατρούς. Η επιστήμη έχει προχωρήσει, δεν πρέπει να ακούμε τον καθένα που εκφράζεται χωρίς επιστημονικές αποδείξεις. Λόγω του ότι ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια εξαιτίας του κορονοϊού, δεν κινήθηκαν πολύ ακόμη και για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τώρα όμως άρχισαν και πάλι να εμβολιάζονται. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολο η αμφισβήτηση να κυκλοφορήσει παγκόσμια, γρήγορα και άμεσα. Δυστυχώς υπάρχει ανθρωποφαγία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λυπάμαι πάρα πολύ και είναι κρίμα στην εποχή που ζούμε» υποστήριξε- τέλος- ο Νομίατρος Σερρών.

Πηγή: infonews24.gr