Μαγειρική Οικονομία

Σέρρες, Οπωροπωλείο «Το Μοδιάνο»: Κουνουπίδι – υψηλή διατροφική αξία του

Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία, ενώ αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και φυλλικό οξύ), βιταμίνες C, K και E καθώς και πολλά σημαντικά μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο.

Η κατανάλωσή του προστατεύει από παθήσεις της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο. Βοηθά επίσης το συκώτι και το αίμα να αποτοξινωθούν, ενώ συμβάλλει στα προβλήματα των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της αρθρίτιδας, της δυσκοιλιότητας και του άσθματος. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος καθώς δημιουργεί αίσθημα πληρότητας.

Ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και τους χειμερινούς μήνες το σώμα μας χρειάζεται επιπλέον βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να μπορεί να αντισταθεί στο κρύο και στις ιογενείς λοιμώξεις, ώστε να διατηρήσει την υγεία του.