«Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

Ακούστε να δείτε, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ και κύριοι συνάδελφοι, μπαίνουν «πολλά» ερωτηματικά και επειδή είστε και δημοσιογράφος, κύριε Πρόεδρε και από δημοσιογραφικής άποψης, ξεκινώντας καταρχάς από την Ολλανδική Εταιρεία που έχει κάνει το Master Plan,μιλάμε για μια εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ, η οποία, αν δούμε,το ότι διαχειριζόταν αποικίες, αλλά και ζάχαρη, είναι μια καθαρά εταιρία με εμπορικό προσανατολισμό ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων. Η μελέτη αυτή στα αγγλικά προβλέπει εκτροπή παλαιών φραγμάτων, όπως και του Αχελώου, όταν το νερό θα είναι λίγο. Ο κ.Γκουζούρης,που αμείβεται καλά, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, διαδέχτηκε τον κ. Δημητριάδη, ο οποίος έχει σχέση με το Υπερταμείο και αν θυμάμαι καλά στα διάφορα ρεπορτάζ που διάβασα, ο κ.Γκουζούρηςπρέπει να ήταν και Διευθύνων Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

Το λέω αυτό, διότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από δύο Αντιπεριφερειάρχες της Θεσσαλίας και αυτό που σας είπε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος προηγουμένως, είναι ο κ. Ράπτης και ο κ. Λαμπρινίδης, οι οποίοι είναι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το Master Planτης συγκεκριμένης εταιρείας από το Άμστερνταμ. Και εδώ μπαίνει το απλό ερώτημα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύριε Υπουργέ, δεν θα έχει λόγο, που ξέρει τη μορφολογία της περιοχής, τα περιβαλλοντικά κενά, τη διαχείριση και τον έλεγχο ποιότητας νερού; Διότι δεν είναι μόνο η διαχείριση, είναι και η ποιότητα ελέγχου νερού και εν πάση περιπτώσει, γνωρίζει τα προβλήματα που έχει όλο το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας.

Εδώ βλέπουμε,όμως, ότι για μία ακόμη φορά, η Αυτοδιοίκηση, ενόψει του Επιτελικού Κράτους που είχε ευαγγελιστεί η κυβέρνηση από το 2019, να μην έχει λόγο και άποψη. Άρα, λοιπόν, εύλογα αυτά τα 500 τόσα σχόλια και από πολλούς Θεσσαλούς, συντοπίτες σας, κύριε Πρόεδρε, είναι εύλογο να θέτουν κάποια ερωτηματικά, όπου και εμείς ως κόμμα λέμε επαναδιαπραγμάτευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Διότι ο χρόνος των 9 ημερών για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη διαχείριση υδάτινων πόρων, γιατί η μάχη ιδιωτικοποίησης του νερού καλά κρατεί, όπως έγινε και με την ενέργεια, είναι το επόμενο βήμα, αυτό αφορά αν θέλετε και τον τρόπο λειτουργίας πολλών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων πλέον με την τιμολογιακή πολιτική στο νερό, που είναι πανάκριβη, το βιώνω και στη δική μου εκλογική περιφέρεια στις Σέρρες και άρα, λοιπόν, θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια διαβούλευσης.