Μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας οι συνελεύσεις των οικοδομών

 

Με τιμή 1.40-1,42 έκανε πρεμιέρα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στις  Σέρρες. Η διανομή  του πετρελαίου άρχισε σιγά- σιγά, ευτυχώς ο καιρός κρατάει ακόμη και υπάρχει περιθώριο στις πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση να υπάρξει συνεννόηση. Όταν όμως ζεις σε μία πολυκατοικία με τόσους ένοικους, τόσες πολλές απόψεις  και όλους να νομίζουν ότι η δική τους άποψη είναι η καλύτερη για το πότε θα γίνει η προμήθεια του πετρελαίου αρχίζουν τα προβλήματα : να περιμένουμε καμία εβδομάδα μήπως πέσει η τιμή πέντε λεπτά λέει ο ένας, να βάλουμε τώρα αντιπροτείνει ο άλλος – η χαρά  του «αγράμματου οικονομολόγου» οι συνελεύσεις, λέει ένας φίλος μου.

Έχουμε ξαναμιλήσει για τα προβλήματα συγκατοίκησης στις πολυκατοικίες. Όπου ο Νεοέλληνας ενδιαφέρεται μόνο μέχρι την εξώπορτα του διαμερίσματός του με ιδιάζουσα αδιαφορία για τον κοινό και δημόσιο χώρο. Μικρογραφία της κοινωνίας οι γενικές συνελεύσεις, βγάζουν στην επιφάνεια τις γνωστές παθογένειές μας. Δεν ξεκινούμε απ΄ όσα μας ενώνουν, αλλά απ΄ αυτά που μας χωρίζουν, δυσκολία στην οργανωμένη συζήτηση (ακούω- περιμένω την σειρά μου – μιλώ), ημιμάθεια – αγένεια. Συνήθως την κατάσταση σώζουν 3-4 ένοικοι σε κάθε οικοδομή που «αίρουν τις αμαρτίες» των υπολοίπων. Αναλώνοντας εαυτούς, σε συνεχή άσκηση υπομονής, γενναιόδωροι και με ουσιαστική προσφορά, κρατούν τα πράγματα στη «σωστή γραμμή» και σώζουν την κατάσταση – «τραβάνε το κάρο».

Όλα δύσκολα στις πολυκατοικίες – αφού μαζευτήκαμε τόσοι πολλοί στις πόλεις, τις πρωτεύουσες των Νομών, τα παραπάνω θα  είναι αναπόφευκτα.

 

Δ.Ν.

 

πηγή: https://sertharros.gr/oi-polykatoikies-oi-idiorrythmies-kai-i-dianomi-petrelaioy/?fbclid=IwAR2EQsJQ8LOQJhQtI_evCsF_2EIJwEnTAgDivuCtfaMiGMW-lyn-yd5z0S8