• Της διάλυσης της παράταξης του Στέφανου Φωτιάδη – συνεπικουρούμενη από τις δηλώσεις συμπάθειας άλλων πέντε Δημοτικών Συμβούλων
  • Ο ευτελισμός ενός πολιτικού, να ακούει από… άλλον να ανακοινώνει το τέλος της 30ετους αυτοδιοικητικής του πορείας

Η ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Χρυσανθίδη που συνοδεύτηκε από την δήλωση συμπαράταξης με την Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη (ως υποψηφίου στις επόμενες εκλογές), επισκίασε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

Ήταν από τις ελάχιστες φορές (ίσως η μοναδική μετά την Ορκωμοσία) που ήταν παρόντα όλα τα μέλη της Δημοτικής παράταξης «ΣΕΡΡΑΣ»-Στέφανος Φωτιάδης, με εξαίρεση τον επικεφαλής που βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά (στην Μάλτα) και η παρουσία του στην συνεδρίαση γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης. (σ.σ. υπεραμύνθηκε αυτής της απουσίας λέγοντας πως το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο, μήνες πριν, επικαλούμενος και την μαρτυρία του Δημάρχου)

Μια ανεξαρτητοποίηση με παράλληλη «προσχώρηση» στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής (αν και τυπικά δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία) που ψιθυριζόταν από τις αρχές του Καλοκαιριού έγινε πράξη, στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις θερινές διακοπές.

Το «θέατρο του παραλόγου»

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η ειδική συνεδρίαση απολογισμού του Α’ εξαμήνου του 2022, της Οικονομικής επιτροπής, από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μισιρλή, στην οποία πήρε τον λόγο ο κ. Χρυσανθίδης και.. υπερασπίστηκε (!!!) τον δικό του ρόλο, αλλά και της παράταξής του (μέχρι εκείνη τη στιγμή) «ΣΕΡΡΑΣ – Στέφ.Φωτιάδης», στα εκατοντάδες θέματα που συζητήθηκαν σε αυτήν, κάνοντας λόγο για «σωστή αντιπολίτευση», συνεπικουρούμενος από την κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία επίσης συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή.

Έριξε δε την ευθύνη στα ΜΜΕ για τον πως μεταδίδουν τις αποφάσεις τις Οικονομικής Επιτροπής, μεμφοντάς τους πως δεν παρακολούθησαν ούτε μια συνεδρίαση, παραβλέποντας το γεγονός πως οι συνεδριάσεις λόγω της πανδημίας διεξάγονταν με ΚΛΕΙΣΤΕΣ τηλεδιασκέψεις μεταξύ των μελών, ενώ όταν επιτράπηκαν οι ανοιχτές, υπέρχε περιορισμός, λόγω της στενότητας του χώρου διεξαγωγής των συμβουλίων της Οικονομικής Επιτροπής.

Μισή ώρα αργότερα, με την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, ενώ παράλληλα αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη και θα είναι υποψήφιος με την παράταξή του στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

Σ.Σ. (Τα περι «σωστής αντιπολίτευσης», που είπε προηγουμένως, τα αφήνουμε στην κρίση σας)

Είπε πως δεν έχει τίποτα να προσάψει στην μέχρι σήμερα συνεργασία του με τα άλλα μέλη της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ, την οποία χαρακτήρισε … άψογη. Ενώ πιστεύει στο όραμα και το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το οποίο μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα, αλλά βαδίζει προς όφελος του Δήμου.

Τι θα κάνει ο «Αρχηγός»

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως ο Αρχηγός του Στέφανος Φωτιάδης (ο οποίος τον άκουγε και έβλεπε από την… Μάλτα)  δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές (!!!) και αυτός ήταν ο κύριος λόγος της απόφασής που πήρε.

Ποιοι εκδήλωσαν την …συμπάθεια στην απόφασή του!

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο «Αρχηγός» της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ Στέφανος Φωτιάδης, ο οποίος είπε πως αν και διαφωνεί με την απόφαση του «δεξιού του χεριού» εν τούτοις του εύχεται καλή επιτυχία στην πολιτική του πορεία και πως σέβεται και τιμά την μέχρι σήμερα πολυετή συνεργασία που είχε μαζί του!

Έδειξε δε μια… δυσφορία (την λες) που του στέρησε την δυνατότητα να ανακοινώσει ό ίδιος, σε… επόμενη συνεδρίαση, το πολιτικό του μέλλον. Στο άκουσμα δε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα (19/9) διαμαρτυρήθηκε στον Δήμαρχο μη εισπράττοντας απάντηση και να καταλήξει μονολογώντας από την… Μάλτα ότι “κάτι θα γίνει δεν χάθηκε ο κόσμος αν πάει λίγες ημέρες πιο πίσω…”

Στην συνέχεια ζήτησαν τον λόγο τα μέλη της παράταξης (κ.κ. Μητλιάγκα, Γάτσιος, Δρίγγα, Ηλιοπούλου, Καρασουλτάνη)  κι ενώ θα περίμενε κανείς να ασκήσουν κάποιο είδος… μομφής στον μέχρι πριν λίγο συνάδελφό τους στην αντιπολίτευση και πλέον πολιτικό «αντίπαλο» (για το υπόλοιπο της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου-13 μηνες) που συνέπραξε με την Δημοτική Αρχή, άρχισαν να πλέκουν το… εγκώμιό του και εκδηλώνουν την συγκίνησή τους για την απόφασή του, αφήνοντας εμβρόντητους τους παριστάμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Σ.Σ. Ισως γιατί οι δρόμοι τους μπορεί να ξανανταμώσουν στο ίδιο …μετερίζι)

Οι… αντιδράσεις

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γκότσης δεν άντεξε άλλο το διαμορφούμενο κλίμα, και αναφώνησε «τι ζούμε αυτή την ώρα, ας μου εξηγήσει κάποιος», εισπράττοντας τα «χαχανητα» των παριστάμενων, ενώ ο κ.Μιχτσούδης μέλος της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ, αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα «ποια παράταξη, την διαλυμένη».  

Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η παράταξή μας είναι πολυσυλλεκτική

Στο τέλος αυτής της ιδιότυπης οπερέτας, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης λέγοντας πως η παράταξή του είναι πολυσυλλεκτική και ανοιχτή σε κάθε έναν που θέλει να προσφέρει στον Δήμο, ενώ είναι η μόνη που θα κατέλθει ενισχυμένη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/o-vasilis-chrysnathidis-esyre-ton-choro-video?utm_source=webpushr&utm_medium=push&utm_campaign=109893