Μία ακόμη χρηματοδότηση ύψους 910.000 ευρώ για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών με την ένταξή του στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Σερρών για το έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου μήκους 2,65 χλμ. από το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας μέχρι τη γέφυρα της Μπέλιτσας.

 

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει διαπλάτυνση, βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου με παράλληλη κατασκευή οχετών απορροής όμβριων υδάτων εξασφαλίζοντας την ασφαλή και εύκολη μετακίνηση των οχημάτων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα έγκριση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας επισημαίνοντας:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα δώσαμε έμφαση στην υποβολή ώριμων προτάσεων διεκδικώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση έργων, που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών του Δήμου μας και προωθούν την ανάπτυξη.

Η ένταξη της αίτησης στο Π.Α.Α. 2014-2020 είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής και εντατικής συνεργασίας που είχαμε από το καλοκαίρι του 2021 με τη Βουλευτή Σερρών, πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και της ωρίμανσης της πρότασης από τις υπηρεσίες του Δήμου».

Ο κ.Χρυσάφης τόνισε ότι η προστασία και βελτίωση των αγροτικών δρόμων αποτελεί βασικό άξονα της αναπτυξιακής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε:

«Ήδη, έχουμε δημοπρατήσει το έργο αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας συνολικού μήκους 28 χλμ προϋπολογισμού 1 εκατ. με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη συνδρομή του Υπουργού Κώστα Καραμανλή.

Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και την πρώην Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας για τη βελτίωση των υποδομών του αγροτικού τομέα».