Εικόνες που σοκάρουν αντικρίζει ο διερχόμενος από την Δομή Σερρών στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ στον περιφερειακό, καθώς περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν κατακλύσει τον χώρο γύρω από την είσοδο της δομής και κοιμούνται στο έδαφος στερούμενοι τροφής και νερού.

Πρόκειται για παράτυπους μετανάστες, που σύμφωνα με την Διοικήτρια της Δομής κυρία Παναγιωτάκη, οδηγούνται από διακινητές στην δομή των Σερρών και εγκαταλείπονται εκεί χωρίς να έχουν καταγραφεί στο ΚΥΤ υποδοχής του Εβρου.

Στην πλειονότητά τους ανήκουν στην φυλή Γεζίντι και αρνούνται παρά τις οδηγίες που τους δίνονται, από την Δομή, να μετακινηθούν προς άλλες δομές, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας.

Στην Δομή υπάρχουν ελάχιστοι χώροι, (5-6) σύμφωνα με την κυρία Παναγιωτάκη, που κρατούνται για τις ευπαθείς ομάδες (γυναικόπαιδα) και οι οποίοι φιλοξενούνται και σιτίζονται στην Δομή. Για τους υπόλοιπους 70 άνδρες μέχρι σήμερα, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, καθώς δεν προβλέπεται ούτε η σίτιση, ουτε η διαμονή, με αποτέλεσμα αυτοί να διαβιούν στον δρόμο έξω από την Δομή όπου κοιμούνται και κάνουν την ανάγκη τους.

Ευτυχώς κάποιοι συμπολίτες μας ευαισθητοποιήθηκαν και με την συνδρομή των σούπερ μάρκετ ΚΑΝΤΖΑΣ τους δίνονται κάποια τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό.

Οι πρόσφυγες θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία καταγραφής και όσοι αιτηθούν άσυλο να εξεταστεί το αίτημά τους, διαφορετικά θα πρέπει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε 25 ημέρες.

Παρ’όλα αυτά το πρόβλημα για την Δομή των Σερρών υφίσταται και διογκώνεται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση στο κοινωνικό θέμα που γεννιέται στις παρυφές της πόλης των Σερρών, διαφορετικά οι εικόνες της Μόρια θα γίνουν μια πραγματικότητα για τις Σέρρες!

πηγή: https://www.anexartitos.gr/serres-mia-moria-dimioyrgeitai-exo-apo-tin-domi-prosfygon?utm_source=webpushr&utm_medium=push&utm_campaign=109920