Με αρκετό κόσμο και εξαιρετικές ομιλίες η παρουσίαση των νέων βραβευμένων παραμυθιών της Σωτηρίας Κυρμανίδου στις Σέρρες

Mία εξαιρετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βραδιά, απήλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση των δύο νέων βραβευμένων παραμυθιών της Σωτηρίας Κυρμανίδου το απόγευμα της Τετάρτης 28/9 στο καφέ Liberty στην πόλη των Σερρών. Μια βραδιά στην οποία μιλήσαμε για την απώλεια του παππού αλλά και τον Φανούρη και το αγέννητο αδερφάκι του. Δύο εξαιρετικά βιβλία βραβευμένα, με έγκριση από το υπουργείο παιδείας Κύπρου και εκπληκτική εικονογράφηση από τον Αριστειδη Καραβία που πραγματικά σε μαγεύουν. Βιβλία κόσμημα που πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις βιβλιοθήκες!!!

Τα παραμύθια παρουσιάστηκαν με ξεχωριστό και ιδιαίτερα όμορφο και συγκινητικό τρόπο από τις Φιλολόγους του 1ου ΓΕΛ Σερρών Ελένη Κατσαρίδου και Ελένη Κίτσιου. Τέλος η πολυβραβευμένη και πολυαγαπημένη Λογοτέχνις Σωτηρία Κυρμανίδου αναφέρθηκε στην συγγραφή των δύο νέων παραμυθιών της, ενώ πιο πρίν ευχαρίστησε από καρδιάς για την παρουσία τους, τους παρευρισκομένους τονίζοντας : «Ένα τόσο γλυκό απόγευμα του Σεπτέμβρη. Δειλινό ονειρεμένο. Με δύο εξαιρετικές κυρίες στις αναλύσεις των παραμυθιών. Ελένη κ Ελένη και με την άξια φίλη, δημοσιογράφο, Δέσποινα, στο συντονισμό..Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας. Το εισπράττω ως εξαιρετική τιμή και εκφράζω με συγκίνηση αυτές τις ευχαριστίες.

Ευχαριστώ από καρδιάς τις αγαπητές ομιλήτριες της παρουσίασης των παραμυθιών μου και δεν αναφέρομαι μόνο στην άμεση ανταπόκριση της πρότασής μου για να τιμήσουν με την παρουσία τους και τις εισηγησεις τους στα παραμύθια μου, όσο γιατί με συγκίνησαν και με κάνανε να νιώσω προνομιούχος και ευλογημένη που με τιμούν με την φιλία τους. Κατ’ εμέ δεν υπάρχει πληρέστερο βίωμα για να γεμίσει και να ομορφύνει κανείς την ψυχή του όταν αισθάνεσαι το άγγιγμα και την στήριξη των πραγματικών φίλων». Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η γράφουσα, Δημοσιογράφος Δέσποινα Νικολάκη όπου στο τέλος της παρουσίασης έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκομένους να αναπτυχθεί ένας όμορφος και ταυτόχρονα γόνιμος διάλογος σχετικά με την θεματολογία των παραμυθιών, καταθέτοντας και προσωπικά τους βιώματα. Ηταν όλα εξαιρετικά και οι συντελεστές της παρουσίασης χειροκροτήθηκαν ολόθερμα από ένα πολύ ζεστό κοινό, που έζησε, με όλες του τις αισθήσεις, μια ξεχωριστή εμπειρία λόγου των ομιλιτριών μας.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, μέχρι να κυκλοφορήσει το νεώτερο πόνημα της κ. Κυρμανίδου.

Γεμίσαμε τις ψυχές μας.

Αυτό είναι το ζητούμενο.

Στους εξαιρετικούς παρευρισκομενους, ο ” βράχος” της συγγραφέως, η μητέρα της, Ελένη Κυρμανιδου, που παρά το βάρος των χρόνων, ακολουθεί κ στηρίζει.

Ευχαριστούμε θερμά την φίλη Βάϊα, για την παρουσία της στη διάθεση των βιβλίων.

Το καφέ liberty για την φιλοξενία.

Τα serraika nea, χορηγό επικοινωνίας – τον Δημήτρη Κουμπαρούδη για την παρουσία του και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Ευαγγελιστριας Σιδηροκάστρου, π. Προκόπιο, που κάθε φορά μας διαθέτει την φορητή μικροφωνική.

Δέσποινα Νικολάκη