Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων παίρνει νέες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ότι και τομεάρχης πολιτικής προστασίας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ με την ίδια ακριβώς μέθοδο παγίδευσης των κινητών του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη.

Η σημερινή αποκάλυψη, καταδεικνύει ότι:

  • Η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελούσε μεμονωμένη περίπτωση που εδράζονταν σε «απόρρητους λόγους εθνικής ασφάλειας»
  • Υπήρξε προσπάθεια παρακολούθησης ενός εκ των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κατά συνέπεια προσπάθεια καταγραφής και παρακολούθησης των συνομιλιών του συγκεκριμένου Βουλευτή με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνεργάτες του
  • Είναι άγνωστο ακόμη και σήμερα πόσοι και ποιοι Βουλευτές, της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, παρακολουθούνταν

Είναι πλέον περισσότερο από βέβαιο ότι οι παρακρατικές αυτές μεθοδεύσεις ενορχηστρώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχευση την παρακολούθηση των πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι υποχρεωμένος πλέον να αποδεχτεί το αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές συσκευές όλων των Βουλευτών. Ταυτόχρονα, είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί το αίτημα που σήμερα κατέθεσε ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου θα πρέπει να κληθούν οι αρμόδιοι για να δώσουν εξηγήσεις αλλά και να διερευνηθεί άμεσα η νέα αυτή υπόθεση από την ΑΔΑΕ.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, δηλαδή ο πρωθυπουργός, είναι πλέον υποχρεωμένος να επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων της ΕΥΠ από τη Βουλή και να αποκαλύψει ποια πολιτικά πρόσωπα παρακολουθήθηκαν, για ποιους λόγους και με ποιο πρόσχημα.

Οι πρακτικές που αποκαλύφθηκαν και όσα έχουν συμβεί από όταν ο πρωθυπουργός πήρε υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ αποτελούν ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Η προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων στα πλαίσια της Εξεταστικής Επιτροπής που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες αποτελούν μια ακόμη επίθεση σε βάρος της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει όλη την αλήθεια. Οι Βουλευτές συνολικά ανεξαρτήτως κόμματος, οφείλουμε να επιμείνουμε στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Παράλληλα, έχουμε χρέος να αναδιαμορφώσουμε άμεσα το θεσμό της ΕΥΠ ώστε αυτή να ανταποκρίνεται απόλυτα και μόνο στο σκοπό της και όχι να χρησιμοποιείται για μικροκομματικούς ή ιδιοτελείς σκοπούς των πολιτικών της προϊσταμένων.  Η ΕΥΠ δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στα χρόνια της ΚΥΠ της δεκαετίας του ’50 και του ’60.