Η ανακοίνωση των νέων τιμολογίων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τις εντυπώσεις που διατηρεί το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο κομμάτι της ηλεκτρικής ενέργειας. Η άνοδος της ελάχιστης τιμής της κιλοβατώρας στα 80 λεπτά για το Σεπτέμβρη – με ορισμένους παρόχους να ξεπερνούν και το 1 € – με την παράλληλη δέσμευση της κυβέρνησης για επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος με 1,9 δις € για τον ίδιο μήνα δεν αφήνει καμία αμφιβολία πλέον πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκηνικό δριμείας επίθεσης και περαιτέρω συρρίκνωσης των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών.

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από την ολική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις δηλώσεις Σκρέκα για την συγκράτηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς και η τιμή κιλοβατώρας θα έχει επταπλάσια τιμή σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2021. Η χωρίς κανόνες λειτουργία του ελληνικού Χρηματιστήριο Ενέργειας και η απουσία ένος εθνικού και δημόσιου πυλώνα παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας έχουν αφήσει ένα στοιχειώδες αγαθό, όπως το ρεύμα, έρμαιο στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κι εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αντίδραση της κυβέρνησης σε όλα αυτά συμπυκνώνεται στην επιδότηση της αισχροκέρδειας με χρήματα του ελληνικού λαού. Αντί να επέμβει, λοιπόν, η κυβέρνηση άμεσα με την εφαρμογή πλαφόν στη χοντρική τιμή ρεύματος, χαρίζει 1,9 δις € στους μεγάλους ομίλους και τους παρόχους μόνο για το Σεπτέμβρη. Αντί να φορολογήσει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη των προηγούμενων μηνών με 90%, όπως είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σκέφτεται να επιβάλει επιπλέον εισφορά 1 λεπτού ανά κιλοβατώρα για να χρηματοδοτήσει τις μελλοντικές επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενορχηστρώνει το μεγάλο φαγοπότι με την ενέργεια, που έχει στηθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η παραμονή της στην εξουσία οδηγεί μέρα με τη μέρα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην φτωχοποίηση. Πρέπει να φύγει άμεσα.