Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να διαφύγει επικοινωνιακά της μέγγενης που προκαλούν στην κυβέρνησή του το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τη μία και η ανεξέλεγκτη ακρίβεια από την άλλη, διολισθαίνει σε όλο και πιο επικίνδυνα μονοπάτια.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν πλέον καθημερινά ότι αδυνατούν να βρουν τις αναγκαίες λύσεις και προσφεύγουν στη φαιδρότητα των θεωριών συνομωσίας και της επίκλησης των έξωθεν κινδύνων, ευελπιστώντας ότι η ΕΕ θα λειτουργήσει κάποια στιγμή ως «από μηχανής θεός» και θα τους λυτρώσει.

Η ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό του Αυγούστου σε ετήσια βάση στο 11,1% καταδεικνύει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας και των διαρκών εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ανατιμήσεων δεν αντιμετωπίζεται και δεν αποκλιμακώνεται. Οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αντίθετα συντηρούν την ακρίβεια ενώ ταυτόχρονα διοχετεύουν όλο και μεγαλύτερους δημόσιους πόρους στις ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής και παροχής ρεύματος. Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας κινούνται διαρκώς ανοδικά και ο οικογενειακός προϋπολογισμός διαρκώς συρρικνώνεται.

Τα κουπόνια της κυβέρνησης (pass ή voucher), όχι απλώς δεν αποτελούν λύση αλλά έχουν αρχίσει να προκαλούν και την λαϊκή οργή δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναγκάζεται να αναζητεί τα «χαρτζιλίκια» του πρωθυπουργού για να καλύψει πάγιες ανάγκες.

Η ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές αναχαίτισης της ακρίβειας είναι τελικά αυτή που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση. Οι δικαιολογίες και τα άλλοθι που εφευρίσκει ο πρωθυπουργός για να αποκρύψει την ανικανότητά του, προκαλούν επιπλέον πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια, διαμορφώνουν συνθήκες αβεβαιότητας και πολλαπλασιάζουν τα υπαρκτά προβλήματα.

Ο ελληνικός λαός και η χώρα δεν χρειάζονται μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να επιρρίπτει τις ευθύνες στους πολίτες, στις διεθνείς συγκυρίες, σε εξωθεσμικά κέντρα και σε τρίτες χώρες. Ο ελληνικός λαός και η χώρα χρειάζονται μια κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων που θα βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, θα σταθμίζει σωστά την πραγματικότητα και το εθνικό συμφέρον, θα προστατεύει την κοινωνία και την οικονομία από τις αναταράξεις που θα μοχθεί για να φέρει αποτελέσματα και δεν θα περιορίζεται όπως η κυβέρνηση της ΝΔ στη δικαιολόγηση της αποτυχίας της.

Ο πρωθυπουργός που προκαλεί προσωπικά πλέον θεσμική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια οφείλει να παραιτηθεί επιτρέποντας στον ελληνικό λαό να αναδείξει από τις εκλογές τη νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα βγάλει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία από τα πολλαπλά αδιέξοδα που προκαλούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ.