Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ Μητσοτάκη και του επιτελείου του δεν έχουν τέλος, σε ότι αφορά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να μην ερευνηθούν ενδελεχώς όλες οι πτυχές του σκανδάλου των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων είναι προσβολή για τη Δημοκρατία και για τη Βουλή των Ελλήνων. Αφού διορίστηκε μονοκομματικό προεδρείο, η ΝΔ δια της πλειοψηφίας αποκλείει την πλειοψηφία των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο από την κλήση τους ως μάρτυρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η αδερφή του πρωθυπουργού, κα Μπακογιάννη, απειλεί ευθέως τους μάρτυρες με φυλάκιση στην περίπτωση που αποκαλύψουν την αλήθεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κρίσιμοι φάκελοι των παρακολουθήσεων έχουν καταστραφεί από την ΕΥΠ.

Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί την δραστική μείωση των υποχρεωτικών από το νόμο θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, ετοιμάζει νέες «λίστες Πέτσα» για ενημερωτικές καμπάνιες και είναι έτοιμο να νομοθετήσει κυβερνητική επιτροπή λογοκρισίας των μη αρεστών μέσων.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κυρίου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος. Οι διαρκείς αποτυχίες του πρωθυπουργού και των αρίστων να διαχειριστούν οποιαδήποτε κρίση, η αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και η προσπάθεια συσκότισής του, πληγώνουν βαθιά τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεων του και να προσφύγει στις κάλπες πριν προκαλέσει μεγαλύτερα θεσμικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.