Έχει ίσως γίνει κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όμως τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας, οι Σέρρες, έχουν βρεθεί σε μια πορεία που είναι δύσκολα αναστρέψιμη χωρίς ουσιαστική πολιτική αλλαγή. Αλλαγή στα πρόσωπα, αλλαγή στο μίγμα των ασκούμενων πολιτικών. Ο Νομός Σερρών, μια πλουτοπαραγωγική περιοχή της χώρας, έχει καταδικαστεί να ζει στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.

Το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα ασκούμενων πολιτικών είναι πλέον εμφανές σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας με τα άδεια χωριά, τη μείωση του πληθυσμού ακόμα και στην πόλη, την υποχώρηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, τη φτωχοποίηση του εναπομείναντος πληθυσμού.

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, οι εθνικές εκλογές αποκτούν κατά τη γνώμη μου ξεχωριστή βαρύτητα για τον τόπο μας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το ποιος χώρος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης, οφείλουμε να προσέλθουμε στις κάλπες έχοντας έναν και μόνο στόχο. Να βγάλουμε την ΠΕ Σερρών από το περιθώριο της χώρας.

Έχοντας την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ τους πολίτες των Σερρών στη Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης και έχοντας συμμετάσχει σε αναρίθμητες συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να διαμορφώσουμε προτάσεις, να αναδείξουμε θέματα και να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, μια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, είμαι σε θέση να δεσμευτώ προσωπικά ότι ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δώσουμε νέα πνοή στο Νομό Σερρών, να εφαρμόσουμε άλλες πρακτικές και να διαμορφώσουμε συνθήκες αναγέννησης και προοπτικής για όλους.

Η μόνη δέσμευσή μου προς τους πολίτες των Σερρών είναι ότι εφόσον λάβω ξανά την προτίμησή τους θα συνεχίσω να είμαι παρών και να αγωνίζομαι καθημερινά για τα συμφέροντα του τόπου μας, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ή πρόκειται να αντιμετωπίσει, για την εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης που σχεδιάσαμε και που εμπλουτίζουμε καθημερινά επιδιώκοντας να είμαστε σε θέση να το εφαρμόσουμε ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου.

Είναι η ώρα για την αλλαγή, είναι η ώρα για την πρώτη φορά Αριστερά και Προοδευτικά, χωρίς Μνημόνια, χωρίς περιορισμούς και εκπτώσεις.

Αυτή την Κυριακή οι Σερραίοι παίρνουμε τη ζωή και τον τόπο μας στα χέρια μας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε δεδομένοι και ότι δεν θα μείνουμε στο περιθώριο.

Ζητώ, λοιπόν, την ψήφο όλων των Σερραίων για να συμμετάσχω στις πρώτες γραμμές μια προσπάθειας με απώτερο στόχο να φέρουμε τον τόπο μας ξανά στο προσκήνιο, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του στο έπακρο, να δημιουργήσουμε νέο πλούτο και να φροντίσουμε ώστε αυτός να μοιραστεί δίκαια. Να του δώσουμε ξανά ζωή.

 

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διεκδικώντας τις Σέρρες της δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, και της ελπίδας, τις  Σέρρες όπου οι νέοι θα έχουν θέση και προοπτική.

 

Λευτέρης Αβραμάκης