Τα νέα σχέδια που διαρρέει η κυβέρνηση για το κόστος και την επάρκεια της ενέργειας τους επόμενους μήνες στα νοικοκυριά αποτελούν τουλάχιστον εκβιασμό τη στιγμή που πάροχοι και παραγωγοί ενέργειας κερδοσκοπούν και συσσωρεύουν κέρδη. Η κυβέρνηση ετοιμάζει την σύνδεση της επιδότησης στην τιμή της κιλοβατώρας με την κατανάλωση. Την ίδια στιγμή τα ξύλα, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο πωλούνται σε απίστευτα υψηλές τιμές, γεγονός που προεξοφλεί ότι αν δεν υπάρξει επιτέλους παρέμβαση στις τιμές τα νοικοκυριά θα αναγκαστούν να πληρώσουν πολλά περισσότερα χρήματα ανεξάρτητα από το μέσο θέρμανσης που θα χρησιμοποιήσουν.

Την ίδια στιγμή όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, σε τηλεοπτικό κανάλι, οι πάροχοι αγοράζουν τη μεγαβατώρα ρεύματος στα 454 € και την πουλούν με τη βοήθεια της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προς 790 € τη μεγαβατώρα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «κάθε κρίση είναι ευκαιρία για λίγους», ειδικά όταν υπάρχει πρόθυμη κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει με δημόσιους πόρους την αισχροκέρδειά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να καταδικάσει χιλιάδες νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια και τις στερήσεις αντί να σταματήσει το «πάρτυ» που έχει στηθεί σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Χωρίς ντροπή ετοιμάζεται να ζητήσει από τα νοικοκυριά να μειώσουν μέχρι και 15% την κατανάλωση ρεύματος αν θέλουν να έχουν επιδότηση στους λογαριασμούς που θα κληθούν να πληρώσουν, αλλά δεν κάνει τίποτα προκειμένου να περιοριστεί η κερδοφορία των ομίλων ενέργειας που βάζουν καπέλο 75% στο ρεύμα που πωλούν.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλέξει να είναι με τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά ισχυρά και κινείται σταθερά σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.